2022 30. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2022 01:53
İki faklı kitap okuyorsunuz romanda; önce bir yazarın romanını sonra aynı yazarın kendi hikayesini. Romanına kendini parçalayıp dağıtmış sanki. Bu demiş masa olsun, şu bayrak ve bi sandalye. En çok hayatı sorgulamış sanırım. Ciddiye de almış işleri ama sonunda kaçmak istedikleriyle hep dalga geçmiş. Biraz da öldürmüş kendini. Ama asıl içinde tuttuklarını sarhoş kafayla öyle hızlıca bir sanrı gibi anlatıvermiş. Ta ki bir zihinde hepsi unutulana dek. Dili yalın, karakterleri gerçekçi ancak bazı bölümlerin özellilke olay, aksiyon severleri sıkacağını düşünüyorum. Yine de kitabın hızlı ilerlediğini söyleyebilirim. İstemsizce güldüğünüz yazarın iğleneleyici, üstü kapalı mizah anlayışını yaşadığınız bölümlerin katkısı büyük tabi. Bir de mesela elektrikler gittiğinde ‘Herkeste gitmiş’ cümlesinin kurulması gibi, kolektif bir reflekse dönüşen davranış, düşünce vb. nin kitapta bolca örneğini bulacaksınız. İkinci katkı da benim için burdan geldi. Üstelik ummadığınız kadar bilgi de içeriyor bu sıradan görünen roman. Şans vermenizi tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar.
Roman
Masa, Bayrak, SandalyeSerhat Çelikel · İthaki Yayınları · 20223 okunma