2022 445. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2022 15:53
Okurken, deli bir nehir gibi aktı, coştu, dalgalandı, beni de aldı içine oradan oraya savurdu bu kitap ama size nasıl anlatacağım inanın bilmiyorum.En iyisi siz alın elinize cımbızları takılın peşime. Cımbızla ne mi yapacağız? @yzr.tolgayalcin ‘ ın yazdıklarının arasına sakladığı cümleleri ayıklayıp kurguyu oluşturacağız. Bu da ne şimdi? Bugüne kadar bu kadar saçma bir şey duymadım diyorsanız, buyrun beraber saçmalamaya çünkü malum bu kitabın adı #saçma ve #saçmalamakserbest Şimdi kitaptan bahsetmeden önce bir iki kelam etmek isterim saçmalamak üzerine. Hadi düşünelim. Aslında tüm icatlar mantıklı saçmalayanlar tarafından yapılmış. Düşünsenize yıllar önce henüz daha telefon bile icat edilmemiş, siz birine gidip,ben seni akşama görüntülü ararım, görüşürüz deseniz, size ne derdi? Muhtemelen deli olduğunuzu düşünüp yapıştırırdı lafı, #saçmalama ! Ama işte zamanın şartlarında, pek çok kişi için saçma bulunan fikirlerinin peşinde koşan binlerce insan sayesinde, şimdi iletişim nerelere geldi. Konunun özünü bu örnekleme ile anlatabildiğimi düşünüyorum. Elbette örnekleri çoğaltmak mümkün ancak demem o ki başkalarına saçma bile geliyor olsa inandığınızdan vazgeçmeyin. #tolgayalçın da aynen böyle yapmış. Pek çok kişinin ,yahu ben ne okuyorum, diyeceği bir yazım dili kullanmış. Ardı ardına sıralamış 200 bölüm boyunca okurken saçma gelen cümlelerini. Ama saçma cümleler hatta yer yer cümle bile denmeyecek alakasız kelime kümeleri arasına öyle cümleler yerleştirmiş ki onları fark edip peşine takıldığınızda sizi muhteşem bir yolculuğa çıkarıyor.Altı çizilesi, alıntılanası bir sürü nefis cümle okudum. Çok da özendim, keşke ben kursaydım bunları diye. Ama şöyle bir gerçek var; genel kabul görenin dışına çıkıp saçmalamak herkesin harcı değil. Bu sebepten bu paragrafsız, diyalogsuz, nerdeyse tuğla gibi 200 bölümü bana kitabı elimden bırakamadan okuttuğu için Tolga Yalçın’ı ayakta alkışlıyorum. Buyrun tadımlık bir lokma saçma. “Öyle ki geçmiş osursa içimizde çekip oh ne güzel diyeceğiz.” Bu saçmalığa mutlaka ortak olun. #sağliklavekitaplakalın
SaçmaTolga Yalçın · İkinci Adam Yayınları · 202271 okunma
45,4bin Gösterim
Oooo ne gözəl saçmaladınız meraklandım vallahi 😁