·510 syf.··Beğendi
···Okunma: 19 Ağustos 2022 00:40 Kitabın ne anlattığından çok bende hangi duyguları ve düşünceleri uyandırdığından bahsetmek istiyorum.
Kitabı okurken bildiğim tüm siyasi liderler,ideolojiler ve örgütler geçti gözümün önünden. Hepsindeki ortak nokta;kendini ulvi bir amaç uğruna bir güce adamak ve o yolda tüm benliğiyle yürümek.Kimi zaman bu bir din oluyor, kimi zaman bir ülke yada milliyet ve kimi zaman da özgürlük ve adalet mücadelesi. Ve hepsi size farklı şekillerde Hasan Sabah'ın vadeetiği Cennet'i vadediyor!..
İktidar her zaman kanla besleniyor. Ve akıttığı her damla kan bir nevi zehir etkisi yaratarak güç zehirlenmesi denen illete neden oluyor. Güç zehirlenmesinden muzdarip kişileri görmek için illa geçmişe bakmak gerekmiyor, şöyle bir kafamızı çevirip etrafımıza bakmamız yeterli bence.
Kitap kurgu bir tarihi roman, okurken bir yandan da Google den o tarihi dönemle ilgili karşılaştırmalar yaparak pekiştirmeye çalıştım. İlk sayfadan son sayfaya kadar merak duygunuzu diri tutuyor. Hassan Sabbah 'in korkunç zekası, cennet diye vadedilen yerin erkeğin (erk) tek nihai hedefi olan kadınlar olması, savaşların tarihin her döneminde gencecik insanları ölüme göndermesi vb. şeyler dikkatimi çekenlerden.
Son olarak , kitabı bitirdiğimde bir zamanlar izlediğim bir tiyatro oyununda söylenen bir söz geldi aklıma "İktidar soysuzlaştırır."