2022 75. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #plütonuöldürmek adlı bir eser ile geldim. Yazarın da dediği gibi sıradan olmayan farklı bir kurgu ile karşı karşıyayız. Çünkü bir mağara adamları ve o mağarada yaşayanların hikayelerine konuk oluyoruz. Mağara kelimesi bile kulaklarınıza çok hoş geldi değil mi? Eee hadi gelin size biraz konusundan bahsedeyim. Bir mağarada beraber yaşayan kalabalık zaman zaman bu durumdan sıkılmakta. Yine de bu düzene ayak uydurup yaşamaya çalışmaktadırlar. Bu süreçte soğuk kış günlerinin zorluğunu, av için verdikleri uğraş, nöbette geçirdikleri zaman, yabani hayvanlardan korunmaya çalıştıkları anlara şahitlik ediyoruz. Tao kurtlardan korunmak için bir yere kapanır ve açamayacağını bile bile girişe taşı yerleştirir. Kurtlara yem olmaktansa aç ve susuz bir süre dayanırım der. Peki ya dayanabilecek mi? Orda gördüğü şey ne? Yaşadığı ve yaşanılan her şeyi okuyarak öğrenin. Betimlemeleri yerinde olan bu eseri okurken o mağara adamlarından biri oldum. Kimi zaman dağlarda av peşinde koştum. Kimi zaman kaçacak yer aradım . Soğuk kış gecelerinde üşüdüm. Kalabalığın verdiği yaşamdan rahatsız oldum. Dahası kapalı kaldığım yerden bir çok sesler ve görüntüler gözümün önünden geçerken canım sıkıldı, sonrasında olanları daha da derin hissettim. Kitabı okumadım adeta yaşadım. Sizde film tadında bir eser okumak istiyorsanız alın ve okuyun. Uzun süredir böylesine akıcı ve farklı bir eser okumamıştım. Değişiklik isteyenler için güzel öneri. Yazarın kalemi daim olsun. @yazar_serpiltuncer Serap @okur.kitapligi
Plüton'u ÖldürmekSerpil Tuncer · Okur Kitaplığı · 0138 okunma