2022 63. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2022 20:14
“Mutluluk özgür olmaya bağlıdır, derdi Kestrel’in babası sık sık, özgürlük de cesur olmaya.” Merhabalar kitap dostlarım! Baskıcı otoritelere karşı çıkmak, sıfırdan demokratik bir ülke inşa etmek gibi fikirler hoşunuza gidiyorsa bu seri tam da size göre! Marie Rutkoski’nin; zengin hayal gücünü yansıttığı yeni bir dünyada geçen “Kazananın Laneti”, her şeyin tehlikede olduğu ölümcül oyunların hikayesi. Savaştan zevk alan ve fetih bölgelerini köleleştiren bir imparatorlukta yaşayan on yedi yaşındaki Kestrel, Valoryalı bir generalin kızı olarak ayrıcalıklı hayatının tadını çıkarmaktadır. Geleceğinde ise onu bekleyen bir yol ayrımı vardır: orduya katılmak ya da evlenmek. Bir gün köle müzayedesinde gözüne kestirdiği Herranili köleyi fahiş fiyata satın alarak, Arin'i kendisine bağlayan fevri bir karar verir. Ancak Kestrel, bir insan için ödenilen bedelin hayal edebileceğinden çok daha yüksek olduğunu öğrenecektir. Gençlerin dünyasında; isyan, düellolar, ahlaksız söylentiler, kirli sırlar ve her şeyin tehlikede olduğu oyunlar hüküm sürmektedir. Zamanla yakınlaşmaya başlayan ikili hakkında dedikodular da çıkar. Şimdi, birlikte olabilmek için halklarına; halklarına sadık kalabilmek için ise birbirlerine ihanet etmelidirler… Serinin ilk kitabında tahminlerim zengin kız-fakir oğlan klişesini okuyacağım üzerineydi. Keza, bu klişeyi daha ilk bölümün sonunda hissedebiliyoruz. Ancak birkaç bölüm sonra işler değişip, entrikalar, savaş stratejileri havada uçuşunca kitap ilginç bir hal alıyor. Genel kanının aksine kitap yalnızca distopya bence. En azından ilk roman için fantastik ögelere rastlayamadım seride. Bu bir miktar üzücü ama kitabı sevmeme engel değil. Kaldı ki, bu kitap favorilerimden olan ‘enemies to lovers’ temasını işliyor. Evet, aşk içeriyor. Ancak aşkı işleyebilecek derinlikte duygu yoktu bence. Bir kitabın karakterlerini , ruhlarını tam olarak hissedemeyince, herkes için ne kadar güzel olursa olsun, benim için eksik kalıyor ne yazık ki. Yine de, ikilinin savaşın üstesinden nasıl geleceklerini ve yönetimi ellerinde tutmak için neler yapabileceklerini okumak için sabırsızlanıyorum. Devam kitaplarında görüşmek üzere!
Kazananın LanetiMarie Rutkoski · Pegasus Yayınları · 2016534 okunma