2022 26. kitabı
DÖNGÜ İsmail ULUÖZ İbrahimin hayat öyküsünü okudum bu hafta. Derin duygularla etrafını gözleyen bir çocuğun; insanlığı,vicdanı,ahlâkı,iyiyi,kötüyü, sosyal statüyü; öğrendiği ve yaşadığı adasındaki farka olan hayal kırıklılığını anlatıyor. Kalem o kadar usta ki çoğu klasiklere bin basar. Tek çelişki şive olmaması belki. Ama İbrahimin her yaşadığı olaya yazar, günümüz yorumuyla ayrı bir boyut kazandırmış ki, hikâye yi bu zenginleştirmiş. İbrahimin tüm duygularını yaşamış biri olarak o güzel kalp ile merakla okudum. Yazarın benzetimleri Yaşar Kemal gibi sık ve hayal edebiliyorsunuz insan suretini,evi,olayı... Fotoğrafımı, İsa karekterine benzer birisi çektiği için ayrıca özel bu post... "Kişi, aciz bir ölümlü değil de mutlak güce sahip bir tanrıymış gibi geçmişi onardığı,geleceği şekillendirdiği bir zihin laboratuvarında sayısız varyasyon dener." Bu kitap çok övüldü ve bu övülmelere de layık. Bu kitap için moderatör @okuyankulkedisi2 'ne yazarım @ismailuluoz 'e (kaleminize sağlık hocam, çok ağladım) ve bir çok güzel yazarı,kitabı bize tanıştıran @edebiyatistyayinevi Neval Aşan 'cocuke teşekkür ederim... #kitapelu5 #kitapdostum #okusuleoku #kitapönerisi #edebiyatist #ismailuluöz #döngü
Döngüİsmail Uluöz · Edebiyatist Yayınevi · 202268 okunma