2022 7. kitabı
Herkese merhaba SİS VE GECE / AHMET ÜMİT ile geldim. Türk polisiye yazarları denilince aklımıza gelen ilk isimlerden ve benim de çok keyifle okuduğum bir yazar. Kitap 265 sayfa. Dili bildiğimiz Ahmet Ümit tarzı inanılmaz akıcı. Okurken sayfaların nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Zaten bir çırpıda da bitiveriyor… Baş karakterimiz MİT görevlisi Sedat. Kitap onun ağzından bizlere aktarılıyor. Diğer Ahmet Ümit karakterlerinden farklı olarak bu Sedat’ı ilk andan itibaren sevemiyoruz maalesef Çünkü karakterlerimiz evli ve 2 çocuk babası tahminen 35-40 larında bir adam ancak Mine denilen üniversite öğrencisi ile 2 yıllık bir gönül ilişkisi var. Kitap Mine’nin kaybolması ile başlıyor. Sedat’tan artık ayrılmak isteyen kız bir anda sırra kadem basıyor. Hem karısını bırakmayan hem de Mine’den ayrılmak istemeyen Sedat bu kayıp ile adeta yıkılıyor. Sedat’ın çektiği acı içimize işliyor adeta. Çok güzel yapılmış duygu aktarımları. Ancak kızmadan edemiyorsunuz hem bu kadar acı içindeyken karışı ile uyuyup onu aptal yerine koymasına, kandırmasına… Mine’nin kaybı ile başlayan olay örgüsü istihbarat örgütü içindeki ilişkiler, suç örgütlerinin eylemeleri, kayıtsız ölümler gibi bir çok konu ile iç içe geçerek yürek burkan bir hikayeye dönüşüyor. Ve belki de son anda tahmin edilebilir bir sonla bizi arada bırakıyor. Ben itiraf ediyorum kitabı bitirdikten sonra oh olsun sana Sedat dedim Okuduğum diğer Ahmet Ümit kitaplarına göre ki neredeyse hemen hepsini okudum diyebilirim daha az sevdiğim bir karakter oldu Sedat. Sonu da biraz fazla tesadüfi geldi bana açıkçası. Ama yine de severek okuduğum bir kitap oldu diyebilirim
Sis ve GeceAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201324,1bin okunma