#seldaokudu #kambur
Bugün sizlere psikolojik yönü ağır basan bir kitap ile geldim.
Aile bizim için ne kadar önemli ve değerli bu kitapta altı bir kez daha çizilecek anlatılmış.
Çocuk ailenin aynasıdır derler sözünün ise yansıması gibi...
Sonuna kadar dikkatle ve ilgi ile okudum.
Şule ve Ali Hakan
Şule çok mutlu ve huzurlu bir çocukluk hayatı geçirmiştir.
Eğitimli bir ailenin bütün sevgisini verdiği çocuğudur.
Babasının izinden giden ve onun hayallerini gerçekleştirmek isteyen çalışkan bir kızdır.
Çocukluktan itibaren her şeyini paylaştığı, sırlarını ortak ettiği, oyunlar oynadığı Ahmet adında bir erkek arkadaşı vardır.
Şule ve Ahmet gerçekten arkadaş ve dosttur.
Ama yaşadıkları ortam ve zihniyet onlar büyüdükçe çirkinleşir.
Dedikodu da alıp başını gidince Ahmet çareyi hayallerini bırakıp Şule ile arasında da set çekip askere gitmeye karar verir.
Askerden sonra da orda kalır ve bir gün şehadet haberi gelir.
İşte o günden sonra Şule kendine bambaşka bir yol çizer.
Ali Hakan
O hep el üstünde tutulması gereken ailenin beklenen erkek çocuğudur.
Ama aile içinde ise bir hakimiyet vardır.
Babaannesi tarafından yönetilen bu aile için güç, hırs ve lider olma arasında ezilen ise Ali Hakan olur.
Babası da ailede ilk erkek çocuk olunca bütün her şey ayakları altında büyür.
Oysa Ali Hakan paradan çok huzur ve sevgi dolu bir aile isterdi.
Babasının uyuşturucu batağına düşmesi ile de kendi ailesi de heder oldu.
Atalarından gelen bu örf ve adetler ile büyüyen, yaşayan aile için sevgi hep geri planda kaldı.
En sonunda ise içine kapanan ve kendi halinde yaşayan kendini Hakan olarak ayıran bir Ali Hakan oldu.
Şule ve Hakan'ın yolu ise bir yetimhanede kesişti.
İlk anda birbirine hiç de iyi bakmayan bu ikili kim derdi ki sımsıkı bir dost olacak.
O gün Şule bir çocuğa yardım için çağrılır kendisi çocuk eğitimi ve psikolojisi danışmanıdır.
Hakan ise çocuklara maddi manevi yardım eden genç bir iş adamıdır.
İkinci defa karşılaştıkları şehitlikte ise onlar için bambaşka bir dostluğun ilk adımları atılır.
Bizi etkileyen, içimizi kanatan, kabuğumuza çeken şeyleri içimize atmak yerine onları taşıyıp, kendimize yük yapıp kamburumuz yapmak yerine kurtulmamız gerekir. Bunun için anlatmak, dışa atmak ve affetmek en önemlisi de kendimizi sorumlu tutup suçlamamak gerek.
Aile,şiddet, örf ve adetler, uyuşturucu, çevre,psikoloji daha da çoğunun harmanlandığı ve mesajlar veren güzel bir kitaptı...