2022 67. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2022 22:37
Ölüm Fermanı; ilk sayfasından hikayeye bağlayan kurgusu, birbirinden farklı görünen iki olay arasında kurulan şaşırtıcı bağlantıları, film izliyormuş hissi veren akıcı anlatımı, renkli ve ilgi çekici karakterleri ile çok beğendiğim bir kitap oldu. İlk kitap 48 Saat'te eksik olduğunu, yüzeysel geçildiğini düşündüğüm tüm unsurların, Ölüm Fermanı kitabında giderildiği, ana karakterler Sabine Nemez ve Maarten S. Sneijder'ın daha gerçekçi, derin yansıtıldığını, hikayenin ise çok katmanlı ve zengin bir yapısı olduğunu düşünüyorum. Münih Emniyeti'nde çalışan polis memuru Sabine Nemez, uzun zamandır başvurduğu, ancak her seferinde geri çevrildiği Üstün Yetenekli Gençler Akademisi'ne cinayet masası Komiser Adayı olarak çağrılır. Maarten S. Sneijder'ın bölümünde Vaka analisti olarak eğitim görmeye başlayan Sabine Nemez, çözülmemiş 3 farklı cinayet vakası arasında bağlantı olduğu gerekçesi ile harekete geçer. Katledilmiş bir aile, parçalanmış bir kadın ve vahşiçe öldürülmüş, vücudunun bir bölümü yenilmiş bir adam.. Tüm engellenmelere rağmen kendi içgüdülerinden vazgeçmeyen Nemez'in akıllara durgunluk veren,karanlık zihinlerde yolculuğa çıkartan macerası böylece başlar. 10 yaşındaki Clara; sırtında Dante'nin Cehennemine dair bir sahnenin dövmesi ile kaybolduktan 1 yıl sonra ortaya çıkar . Savcı Melanie Dietz ve Komiser Hauser'ın birlikte çalıştığı bu vakada Clara tek kaybolan çocuk değildir. Viyana Ormanı'nda sırt derisi bulunmayan iki çocuk bedeninin bulunması ile durum içinden çıkılmaz bir boyuta ulaşır. Paralel olarak ilerleyen iki farklı hikayenin iplik iplik örülerek birbirine bağlandığı bu etkileyici kurguyu polisiye türünü seven herkese öneriyorum.
Ölüm FermanıAndreas Gruber · Pegasus Yayınları · 2018154 okunma