2022 9. kitabı
Okuduğum en acayip kitap. Elma yemediysen elmanın tadını bilemezsin. Elma yemeyen birine elmanın tadını tarif edemezsin. Anarressteki içine dogduklari toplumu algılarım kabul edemedi, anlayamadim yani. Urras, bildiğimiz normal su anki dünyamız. Daha iyi bir dünya mulksuzluk ve yoklukla mi var olacak yani? Icinde bulundugumuz dunyada kim yokluğa tahammul edebiliyor? Anarres dedikleri yerde bile acliktan tren durduruyorlar, ne yapayim öyle dünyayı? enteresan bodyci geleneklerine girmiyorum bile, herkes herkesle olabilir bedenin sana ait değil diye anlayis mi olurmus? Kafayi yemis bunlar diye diye okudum Shevek'in bizim dunyamiza sasirip kalması güzeldi, avmleri karabasan sokagi diye tanımlamasına çok güldüm, ben de artik onca ıvır zıvır milyar milyon gereksiz üretilmiş şeyleri görünce aynı şeyi hissediyorum. Okyanuslar denizler doldu plastikten bunlar hâlâ yokmus gibi üretmeye devam. Bir durup biz ne yapıyoruz ya çevrenin an*sni s*ktk diyen yoook Bilim insanları da mercedesleriyle ucaklariyla Carbon sala sala konferans konferans gezsin anca. Yok bu dünyadan bir sey olmaz. Hic anlayamadik geçmişi Başımıza gelince çözüm düşünmüyoruz hep Ve bu değişmeyecek
MülksüzlerUrsula K. Le Guin · Metis Yayınları · 202215,6bin okunma