·192 syf.····Okunma: 29 Ağustos 2022 11:25 Merhaba arkadaşlar. Yeni bir kitap incelemesi ile geldim. Çoğu zaman en çok beğendiğim ve çok bilinmeyen kitapları inceliyorum. Şimdi yine bilinmeyen lakin bu sefer pek de beğenmediğim bir kitabı incelemek istiyorum. Kitap polisiye bir roman. Tess Geritsen’den dinlediğim tıbbi bilgilerle dolupolisiyelerden sonra da bu kitabın onlarla benzer olduğunu düşündüğüm için ve ismi de ilginç geldiğinden dinlemeye başladım. İlk yarım saatinde gerçekten dikkatimi çekti ve heyecanlı ilerleyeceğini düşündüm. Maalesef öyle olmadı. Kitapta bir grup polis var ve kitabın yazarı her birinin hayatını bir kitaba sıkıştırıp drama haline getirmiş. Bir kadın polis ailesi ve dayısı öldürüldükten sonra toplumda delil yetersizliğinden serbest bırakılan pedofilleri yakalayarak öldürüp evinin bahçesine gömüyor. Dayısı da tabii ki ayrı bir konu ölmemiş. Herneyse canlarım diğer polisin karısı çocuğunu doğurduktan sonra hasta olduğunu görüp onları terk etmiş ama merhametli baba çocuğunu ölüme terk etmemiş onu kurtarmak için elinden geleni yapmış. Çocuk biraz büyüdükten sonra annesi çocuğunun hala yaşadığını görüp yeniden dava açmış ve çocuğun onun kızı olmadığını iddia ederek babasından koparmıştır. Tabi bir de tüm sokak çalışanları ile işbirliği yapan polisle kendini göze sokmaya çalışan hoppa bir polis vardır. Arkadaş altı saatlik kitapta yukarıda saydıklarım sadece bir kısmı olmakla ne kadar hikayeyi çorbaya çevirebilirsin?! Çok polisiye kitaplar okudum ve karmaşık cinayetleri en başından tahmin etmeyi, şüphe yürütmeyi seviyorum. Ama bu kitap kadar beynimi yandıran ve gereksiz karmaşıklarla dikkat çekmeye çalışan kitap görmedim. Storytel’de kitaba yazılmış güzel yorumlara bakarak dinleme kararı almıştım ama ne yazıkki sevmedim. Biraz sert sözlerle eleştirdim ama kaybettiğim zamana üzülüyorum. Herkese iyi okumalar ve güzel kitaplar seçmelerini diliyorum.
Sevgilerle Pervin.