···Okunma: 30 Ağustos 2022 13:46 Yaşlı bir denizci olan Rapheal, seyahatleri sırasında Ütopya adasına rastlar. Orada yıllarca kalan ve o ülkenin sosyal, kültürel, dini, siyasi ve ticari hayatı hakkında birçok gözlemlerde bulunur. Bu seyahatlerden sonra ülkesine dönen Rapheal, muntazam şekilde işleyen, herkesin eşit olduğu, paranın yok hükmünde ve adaletin kusursuz işlediği bu ülkeyi tanıdıklarına anlatmak ve ülkesinin, hatta tüm Avrupa'nın böyle olmasını ister.
Thomas More, aralarında yaşlı denizci Rapheal'in de bulunduğu birkaç arkadaşını akşam yemeğine davet eder. Yemekten sonra arka bahçede tatlı bir sohbet başlar. Konu Ütopya'ya gelir. Rapheal'den Ütopya'nın her şeyini anlatmasını isterler. Böylece bizlere yaşanması rüya gibi gelen ama bana göre herkesin böyle bir devlette yaşamak isteyeceği bir hikaye başlar.
Bu kitabı okurken her cümlesinde büyük zevk aldım. Kendimi Rapheal'in konuşmasını dinleyen biri gibi hayal ettim. Ütopya'yı tanıdıkça gerçek dünyamızla kıyasladım. Acaba biz de böyle olabilir miyiz? Olsak nasıl olurdu? gibi birçok soruyu kendi kendime sorup cevaplarını düşündüm.
Bu kaotik ve kötülüklerle dolu dünyamızda bana her zaman bir arka bahçe olacak bu kitabı, büyük küçük herkesin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum.