Kadın kahve gibidir: Pişene kadar acı, piştikten sonra mutluluk verir. Bebek gibidir: Önce konuşmasını istersin, sonra susmasını. Deniz gibidir: Ne zaman durgun, ne zaman dalgalı, bilemezsin. Otomatik kapı gibidir: Ne zaman çarpacağı belli olmaz. Termos gibidir: Her tartışmayı ilk günki gibi sıcak tutar. Gül gibidir: sevdikçe güzelleşir. 🍁🌹🌹
··1 alıntı·
4.196 Gösterim
Kadın çiçek tır🤭🌼🌼
😊🌼🌼
iletide kadına benzetilenlerin hemen hepsi obje, binevi meta da denilebilir.. bir kadına incitebilecek şekilde direkt "sen objeye benziyorsun" demek yerine belagat sanatıyla, süslü betimlemelerle bu yöntemler kullanılarak yorumlardan da anlaşıldığı kadarıyla onların hoşuna gidilmesi sağlanmış ve beğeni sayısına bakılırsa başarı da yakalanmış. ya harbiden moliir'in de sarfettiği gibi kimi kafaları kazanmak için dolambaçlı yollardan gitmek ponçik kelimeler aracılığıyla zihinlere işlemek büyük önem arz ediyor (ayrıca bknz: > #87343895) :d konuya dair kendi yorumum bundan ibarettir, saygılar
Çağatay Gülle
Ben sizin gibi bir mana aramadığım için sıkıntı yok herkesin kendine ait düşüncesi olabilir saygı duyarım fakat farklı yerlere de çekmeye gerek yok.
İletinizi okuyunca, aklıma üstat, Ümit Yaşar Oğuzcan 'nın Alttaki şiiri geldi, paylaşıyım dedim. KADIN Dünyada en tatlı şey: Kadın bir, meyve iki. İkisi birbirine             Öylesine benzer ki...  Kadın var can eriği    Kah tatlı, kah buruk.  Kadın var üzüm gibi, Yenir olsa da koruk !                         Kadın var vişne gibi, Reçel yap tabak tabak Kadın var karpuz gibi Yandın çıkarsa kabak Kadın var kestanedir, Kış mevsimine sakla  Kadın var kavun gibi, Aman alırken kokla !                Kadın var , incir gibi Kuru yenir, yaş yenir. Kadın var muz gibi, Soya soya yenilir.   Kısaca her kadının Benzeri bir meyvedir. Ama nikah masasında Evet ! diyen erkeğin Yediği hep ayvadır.... Ümit Yaşar Oğuzcan
Çağatay Gülle
Ahah güzelmiş sonunu ayrı beğendim 🤭😂🤣
Sen bu işi biliyorsun 💫😂
Çağatay Gülle
Yok ya Bi yerde gördüm çok hoşuma gitti paylaştım ama daha iyi anlatamazdı heralde kadınları 🤔🤣😂
Çağatay Gülle
''Kadın insanın, gölgesi gibidir: Kovalarsanız kaçar, kaçarsanız kovalar.''
Son cümleyi okuyana kadar övdü mü gömdü mü diye düşündüm 🙈😂
Ahah bu iyisi gerçekten. Katılıyorum kesinlikle 👏🤣😂