···Okunma: 31 Ağustos 2022 02:05 𝕰𝖛𝖊𝖗𝖞 𝖒𝖆𝖓 𝖎𝖘 𝖌𝖚𝖎𝖑𝖙𝖞 𝖔𝖋 𝖆𝖑𝖑 𝖙𝖍𝖊 𝖌𝖔𝖔𝖉 𝖍𝖊 𝖉𝖎𝖉 𝖓𝖔𝖙 𝖉𝖔.
—𝖁𝖔𝖑𝖙𝖆𝖎𝖗𝖊
"All The Lies", S. T. Abby'nin "Mindf*ck" serisinin 4. ve sondan bir önceki kitabı. Açıkçası hemen her kitabına yaklaşık aynı incelemeyi yaptığımdan ve bu kitap için de yorumlarım aynı olacağından daha az ama farklı şeyler söyleyip incelememi bitirmek istiyorum.
Bu kitapta Lana'nın Logan ve davaya bakan diğer FBI ajanlarıyla Delanay Grove'a gitmesini görüyoruz. Ve Lana, 10 yıl önce başlarına gelenlerin ve üstü örtülenlerin gün yüzüne çıkmasını sağlıyor. Tüm kasabaya korku salıyor. Ve geçmişe dönüşlerle -ki kitabın arka kapak yazısında italik kısımlardan yani geçmişe dönüşlerden rahatsız olursanız okumayın yazıyor- Lana ve ailesinin yaşadıkları acımasız vahşetleri okumaya devam ediyoruz.
FBI, yani Logan her geçen gün Lana ve Jake'i bulmaya yaklaşırken Lana'nın acımasızlığı, Logan'la olan aşkı, Logan'ın öğrenince ne yapacağı, Lana'nın başına gelenlere üzülmemiz, Delanay Grove'daki herkesi sizin de korkutmak istemeniz derken kitap bir çırpıda bitiyor ve diğer incelemelerde denildiği gibi de her kitapta daha iyi bir boyut kazanıyor.
Yine çok heyecanlı ve iyi bir yerde bittiğinden bana da son kitaba bir an önce başlamak kaldı, dün gece incelememi bile yazamadan başladım gitti.
Dili, anlatımı, kurgusu, İngilizcesi, kapağı ve türü hakkında zaten diğer kitaplarda dediklerimden başka bir şey diyemeyeceğimden geçiyorum.
Tek diyebileceğim ve diğer incelemelerimde unuttuğum Lana'nın okuduğum en güçlü ve zeki kadın karakterlerden oluşu. Serinin bu kitabında bunu sizlere söylemenin pek bir katkısı olmaz, zaten artık siz de biliyorsunuz ama yine de demesem haksızlık yaparım gibi geldi. Hani "Amerika'da olsa cezasız kalmazdı, pislik!" dediğimiz bazı tecavüz-cinayet davaları falan oluyor ya cezada indirime gidildiği ya da suçlunun salındığı, heh, bu kitapta bu şekilde neredeyse onlarca suçlu ve onlarca da maktul var. Lana da 10 yıl öncesinin adaletini işkence ve cinayetlerle arıyor ve okurken siz de kendinizi Logan gibi bu intikam davasının haklı sayılıp sayılınmayacağını düşünüyorsunuz. Başına gelenlerden sağlam çıkmayı başarmış, ailesinden herkes öldürümüş ve üstlerine suç atılmış, kimliği değiştirilmil, 10 yıl boyunca kendini her türlü konuda eğitmiş, kusursuza yakın cinayetler işleyen, dövüşen, masumları korumaya çalışırken ona yapılanları affetmeyen Lana, okuduğum herhangi bir mantıksız hareket ya da kendini güçsüz durumda bırakacak bir şey yapmayan nadir kadın anakaraktetlerden. Benim gibi bu tarz kadınlardan hoşlanıyorsanız da bu seriden çok keyif alacağınızı söyleyebilirim...