Puan vermedi·337 syf.····Okunma: 30 Nisan 2022 13:35 Başlamadan önce mini eğlenceli bilgi vermek gerekirse kitapta adı geçen ejderler Draco Takımyıldızı'nda bulunan yıldızların isimlerini taşımaktadırlar.
Seriye bana kalırsa bu kitap ile iyi bir başlangıç yapılıyor. Davet ettiği evreni okucuya adım adım sunuyor ancak ilk kitaplarda olan hafif yavaşlık da var. Başlarda bu yüzden biraz sıkıldım. Kitap, Sofia ve onu evlat edinen Prof. Georg Schlafen tanışmasından sonra Sofia'nın profesörün evine taşınmasından sonra azar azar hızlanıyor. Hatta Sofia ve Lidja'nın tanışması ile iyice hızlanıyor.
Kitapta ayrıca ana karakteri de konuşmak gerekirse; kendisi her ne kadar koruyucu ejderlerin lideri ve aynı zamanda en güçlü ejder olan Thuban'ı içinde barındırıyor olsa da geçmişte yaşadığı yer olan yetimhaneden dolayı kişiliği çok çekingen bir yapıya sahip. Bu kişiliğini en çok zorlayan kişi hiç beklemediği anda yapı olarak neredeyse kendisi ile taban tabana zıt olan Lidja'nın eve gelmesi ile gelişmeye başlıyor. Her ne kadar Lidja başlarda Sofia için bazı konularda aşırı sert ve antipatik bir şekilde davranıyor olsa da bu atışmaları Sofia'nın gelişimi için arkadaşlıkları kadar önemli. Lidja, kitabın sonlarına doğru Sofia'nın en iyi arkadaşı olsa da aynı zamanda en büyük desteği ve motivasyonu oluyor.