#cevizyorumluyor #vahşiorman #wildwood #colinmeloy
Merhaba Ceviz'in vahşi müritleri. Orman hayatını sever misiniz? Çok ama çok yaşlı bir ormanda vakit geçirmeyi peki? Biraz da tehlikeler ve sürprizlerle dolu?? 2016 yılında bir başlayıp daha sonra çok sıkıcı geldiğinden bıraktığım bir romandı vahşi orman. Hayvan kişiselleştirilmesi ve hayvanların konuşturulmasını kitaplarda sevmediğimi söylemiştim. O yüzden bırakmıştım ancak #pegasusyayinlari nın hayret veren şekilde seriyi tamamlamış olması bende tekrar deneme isteği yarattı.
Prue küçük kardeşi Max'in kargalar targından kaçırıldığına şahit olur. Max'i vahşi orman geçilmez yaban olarak bilinen insandan ari bir ormana kaçırmışlardır. Prue kardeşini kurtarmak için bu çok korkulan ormana girmeye karasa verir. Sınıf arkadaşı Curtis ise onu takip etmiş ve zorla dahil olmuştur. Tabi orman sadece tehlikeli değil onlara dışarılı diyen insan ve konuşan hayvanların yaşadığı bir yerdir.
#carsonellis in çizimleri gerçekten çok hoş birazını kendim renklendirdim kalanını da aynı şekil devam edeceğim. Karakterler gerçekten çok hoş. Prue kahramanlık odaklı, Curtis tatlı ve yardımsever. Baskı zaten şahane. Kesilmemiş sayfalar ve güzel dokuya sahip kapak.
Mekan tasvirleri yormaycak şekilde ve ortamlar dinlendirici doğa içerikli olduğundan kitap başlı başına rahatlatıcı. Her ne kadar sonraki kitaplarda konu karanlık bir hal alıyor olsa da bu kitap bol hayvan ve doğalı şekliyle oldukça tatlıydı. Ayrıca oldukça akıcı şekilde okunabiliyor. Ancak tamamiyle bir çocuk kitabı olarak değerlendirilemez. İşlenen konular (sınır güvenliği, sınır çatışmaları, özerklik, iç savaş , savaş, kötü yönetim, monarşi, darbe, doğa, çevre) itibariyle de her yaşa hitap ediyor.