2022 5. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2022 00:28
Ben acaba neredeydim de bu muhteşem eseri okumak için bu kadar geç kaldım dediğim şaheserlerin başında geliyor. Kitap beni o zamanda o insanlarla ordaymışım gibi hissettirdi. Bu incelemeyi yazıp hemen 2.kitabını okumaya gideceğim bir eser olmuş. Kitabı özetlemem gerekirse ise Küçük yaşta babasını kaybeden Memed, annesi ile Değirmenoluk köyünde yoksullukla mücadele etmektedir. Abdi Ağa ise sürekli olarak annesini ve kendisini dövmektedir. Memed bu zulme dayanamayınca köyden kaçar ve Kesme Köyü’nden Süleyman’a sığınır. Abdi Ağa tarafından tekrar köye getirilse de Memed kasabaya gittiğinde eşkıya olan Koca Ahmet ile tanışır. Buradaki hayat Memed’i çok etkiler. Abdi Ağa ise yeğenini Memed’in sevdiği Hatçe ile evlendirmek ister. Memed Hatçe’yi kaçırır. Abdi Ağa’yı yaralar, yeğenini de öldürür. Çetelere katılan Memed bu olaydan sonra eşkıya olur. Hatçe, Abdi Ağa’nın ayak oyunları ile tutuklattırılır ve hapse atılır. Hatçe’yi Memed yeniden kaçırır. Hatçe doğum yapar ancak jandarmalarla çıkan çatışmada öldürülür. Memed ise köye gelerek Abdi Ağa’yı öldürür. Şiddetle okumanızı önerdiğim bir kitap daha.. Okumakla kalın
İnce Memed 1Yaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202374,2bin okunma
Demek ki sadece ben kalmamışım kitabın etkisinde, süper bir eser