2022 41. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2022 11:47
BİR YALNIZ GÜNEBAKAN “Parmak uçları çok değerlidir. Dokunan hisseden, özümseyen kısmıdır vücudun. Kalbe doğrudan bir yol gider parmak uçlarından. Sevdiğine bu yüzden dokunmak istersin. Onu hissetmek istersin. Önce el ele tutuşur sevenler, sonra yavaş yavaş tanır birbirini.” “Biz fark etmesek de, gizlemeye çalışsak da gözlerimizin gerçeği söylemesi gibi, sesimiz de saklayamaz sırlarımızı. Duyguların rengi saklı sesimizde, farkında bile değiliz. Dinlemeyi bilmiyoruz, dinlemek istemiyoruz ya da. Korkuyoruz belki de insanların gizledikleri o hisleri keşfetmekten.” Eymen Özalp, Nazlı, Zeliha hanım, Cemile teyze, Kerim, Berk, Hülya Çağdaş, Fırat amca, Meryem teyze, Duygu, Neslihan Peri, Firdevs ve diğer karakterler ile güzel bir kurgunun içinde ben de yer aldım. Sonunu merak ederek heyecan ile okudum sayfaları birer birer. Her bir kare gözümde canlandı ve her sahnede kendimi yanlarında gibi hissettim. Evin hayaleti Eymen’e ne kadar kızdığımı bilemezsiniz. Duygularını bir insan açıkça belli etmez ise karşısındaki onun ne hissettiğini nereden bilebilir ki... Ve ki geçmişte yaşadıklarının faturasını da bir başkasına kesemeyiz. Tabi ki temkinli bir şekilde davranabiliriz, tanımadan güven duyamayız ama eskilerin acısını yeni tanıdığımız kişilerden çıkaramayız. Sonuçta hayatı yaşayarak öğreniyoruz. Zeliha hanım karakterinin erken ayrılmasına üzüldüm ve bu koca kitapta ne yaşanacak ki şimdi dedim. Eksik hissettim sanki... Duygu’nun söyledikleri sayesinde Nazlı’nın düşüncelerinin değişmesi, farklı bir açıdan bakıp yönlendirmesi ile sonrası yaşananlar acısıyla tatlısıyla her biri ayrı güzeldi. Eser su gibi akıp gitti elimde. Keyifle okudum ve çok güzel notlar çıkardım bu kitaptan. Eserde yazarımız tüm duyguları yansıtmış karakterlere. Hüzün, mutluluk, acı, sevinç, heyecan, aşk, sevgi, kıskançlık, kızgınlık, korku... Kendimi ailenin bir parçası gibi hissettim. Nazlı karakterini de çok sevdim. Mantığı ile değil de duyguları ile hareket etmesi, yüreğinin sesini dinlemesi doğru karardı bana göre. Yazarımızın eline yüreğine sağlık. #nurötken #biryalnızgünebakan #okudumbitti #yorum
Bir Yalnız GünebakanNur Ötken · Müptela Yayınları · 2015109 okunma