#okudumbitti
@odessa.yayinevi
#sonyazgı
@betikeviduzeltmenlik
@b.e.t.i.k.e.v.i
Baharda Çukurova'nın kokusunu her içime çektiğimde göğe doğru uzanan bir kavak ağacı olmak isterdim. Dallarım göğe uzansın yapraklarım rüzgarda savrularak göğe, bulutlara karışsın. #alinti
Oysa ki büyüklerin yaptığı en büyük hırsızlık, bir çocuğun hayallerini çalmaktır. #alinti
Paylaşmak kainatın insan ruhuna sunduğu en değerli hissiyat değil miydi? Elindekini paylaşırsın vicdanın serinler. Kalbindekini paylaşırsın yüreğin serinler. En nihayetinde paylaşmanın her türlü kıymetli. #alinti
Herkese merhabalar
Bir Adanalı olarak; doğduğum büyüdüğüm toprakların kokusunu aldığım bir kitap yorumuyla geldim.
Bu bir Çukurova öyküsü.
Geçmiş yıllarda Osmaniye henüz Adana'dan ayrılmadan önceki dönemde geçen bir öykü.
Genel anlamda henüz birer çocuk iken başlayan 4 kişinin etrafında şekillenen bir yazgının öyküsü..
Aynı köyde yaşayan Yusuf ile Zeynep, Ali ile Ova kardeştir.
Biz öyküyü Yusuf 'un anlatımıyla okuyoruz.
Çocukluktan başlayan ve ilerleyen yaşlarına kadar adım adım ağlarını ören kaderin, yazının, teslimiyetin, neşenin, azimin, acının, kederin öyküsü bu.
Ali ve Ova' nın kayıplarına karşı, Yusuf ile Zeynep'i sevgi dolu ailesinin öyküsü.
Spoiler vermeden kitabı yorumlamam biraz güç. O sebeple kişisel değerlendirme yapayım.
Ben genel anlamda kitabı beğendim.
Kah sinirlendim, kah üzüldüm, kah mutlu oldum.
Yani birden fazla duyguyu okuyucuya geçirmiş.
Çocukluk detaylarına çok fazla yer verilmiş ve yakın tarihe dair olayları daha çok okumak isterdim.
Keskin bir bitiş olmuş yani.
Bir kaç açık nokta bulunuyor ki bunlar okuyucunun hayal gücüne de bırakılmış olabilir.
Yazarın dili sade ve akıcı. Kitap çabucak bitiyor.
Betimleme ve yöresel dili başarılı buldum.
Yazarın kalemi daim, yolu açık olsun.
Yine yeniden farklı kitap yorumlarında buluşuncaya kadar kendinize iyi bakın mutlu kalın kitaplarla kalın