Bu hafta kütüphaneye giderken kapıdan ilk girdiğim anda ,gördüğüm ilk kitabı almaya niyet ederek gitmiştim. Tevafuk ki bu isim saygıdeğer Ayşe Kulin oldu. Üniversiteye hazırlanırken edebiyat hocamın sürekli ikazları üzerine eserlerinin ismini ezberlediğim Ayşe Kulin.
Handan isimli roman da onlardan biri idi. İçeriği hakkında tek bir bilgim olmadan okumaya başladım. Öncelikle kitabın en belirgin özelliği yazarımızın etkilendiği, etkilenmekten ola ki bundan yola çıkarak kitap yazdığı Halide Edib AdıvarHandan kitabın her yerinde bize eşlik ediyor.
Bu kitabı okurken Halide Edip'in Handan'ını da okumuş bulundum bir nevi. Kitabın konusuna gelinecek olursa ortaya karışık, bana kalırsa her insanın kendine pay çıkaracağı bir bölüm vardır. Lakin çok çeşitlilik her zaman iyi değildir diye düşünüyorum. Hele siyasete giren kitapların gerginliği beni her zaman yormuştur. Gezi olaylarını ele alarak görüşlerini ifade eden yazarımıza saygı duyuyorum. Çoğu yerde görüşlerimin ayrıştığı bu kitabı akıcı ve sade dili ile bir çırpıda bitirdiğim için mutluyum. Öyle ki benimsemesidiğim fikir ayrımlarını okumak beni her zaman diri tutmuştur. Öyleyse okuyalım diri kalalım.