* * * (Allah’a ortak koştukları mı hayırlı) yoksa gökleri ve yeri yaratan, gökten size su indiren mi? Biz onunla bir ağacını bile bitirmeye gücünüzün yetmediği güzel güzel bahçeler bitirmişizdir. Allah’la beraber başka bir tanrı mı var? Hayır, onlar haktan sapan bir güruhtur. Neml Sûresi / 60.Ayet
Sayfa 113 - İlke Yayınları·Kitabı okudu
Kuran-ı Kerim
Gönül Makâmı
Bunlarda düşünen kimseler için ne kadar çok ibretler vardır. Sonra topraktan ağacın kökleri tarafından emilip, içerdeki damarlar yoluyla ağacın en yüksek yerine kadar çıkan suya bir bak! Hikmetler Kitabı
Gönül Makâmı
Yüce Allah şekilleri, renkleri, tatları ve kokuları farklı bu ürünlere öyle bir özellik vermiştir ki, onlara sadece bakmakla insanın içi açılır ve onların güzel manzarası karşısında kalpteki sıkıntılar kaybolup gider. Hikmetler Kitabı
Allah’ın bitkileri ne kadar bereketli kıldığına bir bak! Hikmetler Kitabı
Gönül Makâmı
Yeryüzündeki bitkilere, onlardaki nimetlere, eşsiz güzellikte manzaralarına, nefis kokularına, lezzetli yiyeceklerine ve daha sayılamayacak kadar çok faydalarına bir bak ve bütün bunlardaki hikmetleri tefekkür et! Allah bitkilerde, onların varlığını korumayı sağlayacak tohum ve çekirdek yaratmıştır. Hikmetler Kitabı