2022 468. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2022 10:44
Yetmiş sekiz sayfanın içine; başımızı çevirip görmezden geldiklerimizi, “bana dokunmayan yılan bin yaşasın”ları, biz bakmayınca yok oluyor sandıklarımızı, “aman bana ne”leri, tepeden tırnağa kadın olmayı, erkeksin sen denildiği için kendini erkek sananları, erkek olmayı da sadece sert olmak zannedenleri, eziyeti, yok sayılmayı, ihmal edilmeyi, acıları, kayıpları, ama buna rağmen dönüp duran dünya üzerinde ayakta kalma çabasını, sabrı ve taşınca olanları, içine ata ata çatlayanları, kafayı sıyırıp bir kenara koyanları, kabullenişleri ve asla kabullenilmeyenleri, unutulanları ve bir de hiç unutamadıklarımızı, erkeği, kadını, çocuğu, anayı, babayı, evladı, karıyı, kocayı, komşuyu, can dostunu, düşmanı, kısacası insanı, insana dair olanı, bu kadarı da olmaz dediğimiz halde halbuki her gün bilmediğimiz bir yerlerde sessiz sedasız olanları nasıl sığdırır bir insan? Üstelik sadece #sonüçdakika ‘da nasıl başarır bunu? @zeynoeesin yapmış, hem de öyle güzel yapmış ki içinize oturmaması imkansız. Kendisinin de dediği gibi her bir #hikaye olması gerektiği gibi #hüzünlü ve #ağır Ağır çünkü insan olanın ağrına gidiyor okunanlar. Size de dokunacak eminim. Her bir hikayeye ayrı bir gün ayırın, diye tavsiye etmiş #zeynepeşin , ben de o niyetle çıktım yola ama Asya, Leyla, Filiz, Ahmet ve Samet sadece bir hikaye kahramanı olamayacak kadar gerçek olunca, bırakmadılar elimi. “Kitap burada biter” yazısına ne ara geldiğimi anlamadan bitti kitap ama okuduklarımın muhakemesi uzunca süre devam edecek arka planda. Gerçekleri kabule, görmezden gelmeye alıştırıldıklarımızı görmeye, şapkanızı önünüze koyup objektif bir değerlendirme yapmaya cesaretiniz var mı? Buyrun öyleyse #roman olsun diye yazılmış bir metinden çok daha fazlası Son Üç Dakika, yüzünüze tokat gibi çarpmak için sizi bekliyor. Bunca laftan sonra okuyup okumamak size kalmış ama bence okumalısınız. #sağliklavekitaplakalın Zeynep Eşin
Son Üç DakikaZeynep Eşin · Ayrıoktu Yayınları · 202234 okunma