·152 syf.····Okunma: 17 Eylül 2022 21:04 Okuduğum en iyi kişisel gelişimlerden biri olan bu kitabı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Konuştuğum insanların geneli bilir ki ben kişisel gelişim okumaktan aslında pek hoşlanmam. Çünkü neredeyse hepsinde işte, 'herkesin derdi var hayata gülümse mutlu olmak güzeldir' tarzında öğütler bana çok sahici gelmiyordu. Ben zaten hayatımın merkezine pozitif bakış açısını yerleştirmiş bir insanım ve okumak hoşuma gitmiyor. Örnek vermek gerekirse 'Kaktüsler de Çiçek Açar' kitabını sırf bu sebepten hiç sevememiştim.
"Dinamikliğini bozan bir yavaşlamayı kabul etme."
Kitap kapağına eklenmiş bir alıntı bu yazdığım cümle. Kitapta genel olarak bahsedilen ve anlatılan şeyler bir terapiden ziyade farkındalık yaratır derecedeydi. Kitabı okuyan herkes benimle aynı şeyi mi düşünür bilmiyorum. Benim düşüncelerim sanırım yazarınkilerle uyuştuğu için de bu kadar sıcak bakmış olabilirim.
Akıcı, sıkmayan bir dili var. 9/10 veriyorum, bir puanı argo kelime adına kırdım. Çok çok az kullanılmış rahatsız olunmayacak kadar az fakat maalesef ki eserlerde argo kullanımına ısınamıyorum.
Kendi alanında fazlaca başarılı bulduğum bir yazar oldu. Daha çok kendinizi keşfetmek, yaşamınız hakkında farkındalık ve özsevgi üzerine olduğunu düşünüyorum. Kitaptan notlar aldım, altını çizdim. Tavsiye ediyorum.