Uyanmadan önce, kara gözleri, göz kapaklarındaki bir yarıktan değerli taşların sert ışığını gösterdi. Sonra anında uyandı, nöbet tuttu.
Yavaş yavaş, yeni güne teslimiyet ve güven içinde uyanmadı. Bilincine ışık ya da ses gelir gelmez, havada tehlike belirdi ve onun hamlelerini karşılamak için doğruldu. İlk ifadesi, güzellik olmayan bir gerilimdi. Endişe vücudun gücünü dağıttığı gibi, yüze de, odaktan çekilen bir çiziminki gibi güzellik olmayan, titrek, titrek bir belirsizlik verdi.
Yavaş yavaş yeni günle birlikte bestelediği şey, bedeni ve zihni bir araya getirmek için kendi odağıydı. Bu, sanki önceki gece kendi benliğinin tüm çözülmelerini ve dağılmalarını yeniden bir araya getirmek zormuş gibi bir çabayla yapıldı. Günü karşılamak için bir yüz, bir tavır oluşturması gereken bir aktris gibiydi. Kaş kalemi, sadece sarı kaşları vurgulayan karakalem bir kalem değil, kaotik bir asimetriyi dengelemek için gerekli bir tasarımdı.
Makyaj ve pudra sadece porselen bir dokuyu yükseltmek, uykunun neden olduğu düzensiz şişlikleri gidermek için değil, kabusların oluşturduğu keskin çizgileri düzeltmek, yanakların konturlarını ve bulanık yüzeylerini düzeltmek, çelişkileri ve yüzün hatlarının netliğini zorlayan, biçimlerinin saflığını bozan çatışmalar.
Yüzü yeniden tasarlamalı, endişeli kaşları düzeltmeli, kırılan kirpikleri ayırmalı, gizli iç gözyaşlarının izlerini temizlemeli, ağzı bir tuval gibi vurgulamalı, böylece gür gülümsemesini sürdürecek.
Barışçıl bir şekilde sürülmüş bir tarlanın düzgün çizgilerini aniden kaldıran o gizli yanardağlar gibi içsel kaos, tüm yüz, saç ve kostüm bozukluklarının arkasında patlayacak bir yarık bekliyordu.
Şimdi aynada gördüğü, kızarmış, berrak gözlü, gülümseyen, pürüzsüz, güzel bir yüzdü. Çok sayıdaki soğukkanlılık ve kurnazlık yalnızca endişelerini ortadan kaldırmıştı; o günle tanışmaya kendini hazır hissettiğine göre, kaygıyla yıpranmış ve lekelenmiş gerçek güzelliği ortaya çıktı.
...