#semasoykan
#keşke
#okudumbitti
Alfa Kitap
"Keşke ozlem yada pişmanlık ifadesi,hatalarını görenlerin ortak kelimesi,yanlış kararlarınızın çektirdiği sancı ve kalbi kanatan isyandır."
"Cesaret bazen seçtiklerin değil, vazgeçtiklerindir."
Sevgili yazarım @semasoykan Hem aklımızda hem de kalbimize de derin izler bırakacak dolu dolu bir eser ile bizleri buluşturdu.
Keşke...Hatalarımız,fedakârlıklarımız
kayıplarımız.
Keşke,elden gidenlere,yitirdiklerimize yaktığımız ağıttır. Dizlerinizi dövdüğünüzde geride kalan acıdır.
Keşke,nin dini,mezhebi,siyasi görüşü olmaz.
Keşke bir Köy Enstitüsü Romanı,sırlar ,özlemler,aşklar,
mağlubiyetler,galibiyetler, imkansız ile mümkün arasında savrulan altı hayatın başından geçen olayları anlatıyor. Gerçek yaşanmış olaylardan yola çıkarak büyük bir titizlilikle yazılan"Keşke"bazen gülümsetiyor bazen de içimizi sızlatıyor...
İki öğretmenin Sabia ve Nedret ve Fikret'in yaşamöyküleri,tüm sevdikleri için kurdukları o sağlam bağ ve en önemlisi de vatanları için çarpan kalpleri.Türkiye'nin 1940-1980 yılları arasında yaşanan siyasi süreçler ve o dönemin toplum ve eğitim üzerindeki etkileri ile buram buram tarih kokan "Keşke" kitabı
Vatanımız,özgürlüğümüz ve geleceğimiz
İşte bu yüzden eğitim,işte bu yüzden üretim,işte bu yüzden demokrasi.Iste bu yüzden günahıyla sevabıyla tarihimiz kabul edip,geçmiş hatalarımızdan ders çıkarma zamanı.
İşte bu yüzden Cumhuriyet...
Kaleminiz daim olsun @semasoykan
Yüreğine sağlık
@herayokuyanlarkulubu
eşliğinde okumuş oldum Ayşe
Sevgiyle kitapla kalın
Mutlu günler
#keske#semasoykan #alfa #tarih#vatan#köy #enstitüsü #iyikikitaplarvar #iyikiokuyoruz