Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig
2022 26. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2022 18:18
Çöküş ve Yükseliş döneminin ürünü olan Zweig den harika bir mutlak aşk kitabı. R... üstünde gönderenin adı yazmayan mektubu alıp okumaya başlar. Bu mektup, yanında çocuğu henüz vefat etmiş ve hayatının son demlerinde aşkını ilan etmek için kalemi eline alan kadından gelmektedir. Bu kadının ismi kitabın hiçbir yerinde verilmemiştir. Bu kadın henüz 15 yaşındayken yeni komşusuna daha taşınmadan, eşyalarına bakarak, insanlardan ismini duyarak aşık olmuştur. Bu aşk kitapta hiçbir zaman değerini kaybetmiyor aksine artıyor. Böylesine gerçekten aşk denilebilir mi sorusuna bu kitabı okurken cevap vermek kolay olmayabiliyor. Bir insan aşkı uğruna daha fazla ne yapabilir ki diye sorduğumda kitapta şu cümleyle karşılaşmıştım; İçim rahat ölüyorum, çünkü sen o ölümü uzaktan hissedemezsin. Ölmem sana acı verecek olsaydı eğer, o zaman ölemezdim. Tek solukta okunup bitirilebilecek bu kitabı manidar zamanda okuduğum için bana güzel geldi.
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022266,4bin okunma