Kum Şehri
2022 116. kitabı
Anna Carey Kum Şehri PEŞİNİZDE SÜREKLİ SİZİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞAN BİRİLERİ VARKEN KİME GÜVENEBİLİRSİNİZ? Eve okuldan kaçtığından beri ilk defa huzurla uyuyabilmektedir. Yeni Amerika’daki kadınları bekleyen korkunç kaderden çok uzakta, kendileri için bir cennet sayılan Califia’da yaşamaktadır. Ama bu güvenli hayatın bir bedeli vardır: Sevdiği genci, Caleb’ı, yaralı bir halde Califia’nın girişinde bırakmaya zorlanmıştır. Eve, Caleb’ın başının dertte olduğunu duyunca, onu kurtarmak için tekrar dışarı çıkmaya karar verir ama bunu başaramadan yakalanarak Yeni Amerika’nın başkenti Kum Şehri’ne getirilir. Şehrin duvarları arasına hapsolan ve geçmişiyle ilgili şaşırtıcı bir sırrı ortaya çıkaran Eve, Caleb’ın yaşadığını öğrenince onunla olabilmek için hapishaneden kaçmaya çalışır ancak bunun ölümcül bir bedeli olacaktır. YORUMUM; Eve seçimini yapmış Califia'ya girdiğinde yaralı ceylan Calebi oracıkta bırakmak zorunda kaldı. Califia sadece kadınların yaşadığı erkeklerin içeri alınmadığı güvenli bir yerdi. Eve'nin rahat uyuduğu tek yer burasıydı. Tabi bu sadece bir süreliğine rahatlıktı. Calebi geride bıraktıktan sonra yaşadığı yerde güvende olduğunu düşündü bir süre. Ardından artık yaşadığı yerde onun için güvenli olmamaya başladı ve yine bir kaçış başladı. Sürekli bir kaçma halinde olan Eve Califiadan kaçıp yola koyuldu. Geride bıraktığı Calebi bulmak istiyordu bir yandan hanım efendi hem geride bırak hemde onu bulup mutlu mesut yaşayacağını düşün. Öyle bir şey olur mu olmaz tabiki. Belli bir arayıştan sonra buluyor yaralı ceylanı ama mutluluk yok çünkü kralın adamları sanki bu anı bekliyormuş gibi ensesinden yakaladılar Eve'yi. Yeni Amerikanın şehri olan Kum Şehrine getirildi. Califia'da kadınların başına gelenler gibi onunda başına korkunç şeyler geleceğini düşünen Eve'yi daha beter bir gerçek ile yüzleştirdi bu şehir. Ailesi hakkında öğrendiği yeni bir bilgi onu her zaman ki gibi bir seçime tabi tutuldu. Ve bu seçimin sonunda yüreğinde beslediği aşkın sahibi olan bizim yaralı ceylanımız Caleb'i kaybetmek vardı. Kesin bu Eve yanlış seçim yapıp yine Calebi kaybedecek demedi demeyin. Serinin son kitabını okumaya gidiyorum ben bakalım bizim Eve yine kimlerden kaçacak bu sefer.
Kum ŞehriAnna Carey · Pegasus Yayınları · 2015106 okunma