AİŞE (ra)
2022 4. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2022 01:38
Sibel Eraslan'ın okuduğum ilk eseri,Kitabı nasıl,ne kadar tarif etsem az...Lakin bı kaç şey söyleyebilicem; kitabı okurken Aişe annemizle sanki karşılıklı oturmuşsunuzda Aişe annemiz hayatını baştan sona Peygamber Efendimizden(ﷺ) önce ve Peygamber Efndimiz(ﷺ) ile evliliklerine kadar hatta Peygamber Efndimiz'in(ﷺ) vefatından sonrasına kadar size anlatıyor ve sizde bir dinleyici olarak Aişe annemizin anlattıklarına doymuyorsunuz. Bana çokça şey katan bu eser, eminim ki okuyan/okuyacak olan herkese de aynı şekilde birçok şey katmıştır/katacaktır.Ve onca şey arasında kitapta daha fazla ilgimi çeken bı kısım oldu o da şu ki; 8.sayfada görüldüğü üzere Peygamber Efendimiz(ﷺ) Pygamber makamında olmasına rağmen Allah'ın(ﷻ) azabından çok fazla korkuyor ve devamlı Allah'a bu yönden dua ediyor.Peygamber Efendimiz(ﷺ) böyle iken bizlerin hali ne olmalı?Biz aciz kullar Rabbimizin azabından ne kadar korkuyoruz da ona göre sekillendiriyoruz kendimizi?Bu kitaptan sonra bunuda çokça tefekkür etmeye başladım. Ayrıca siyer tadında bı roman olduğu için sürükleyici ve çok akıcı bir eser... Kitabı alın,aldırın;okuyun,okutturun:) Ümmetin tüm annelerine ve Aişe(ra) annemize layık olabilmek duası ile..
Hz. AişeSibel Eraslan · Timaş Yayınları · 20141,786 okunma