Sabır Denizinin Dibinde Saklı Sırlar...
2022 64. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2022 06:57
İngiltere'de yaşayan, İngiliz bie anne ve Türk semazen bir babanın kızı olan Karen Kimya Greenwood'un yolu bir iş sebebiyle Konya'ya düşer. Hem işinde hem özel hayatında çözmesi gereken sorunları ile boğuşan Karen, henüz uçakta iken bile gizemler peşini bırakmaz ve beraberinde yeni gizemler de getirir. Öyle ki Karen'in elinden bir derviş tutar. Bu derviş Şemsi Tebrizi'dir. Ahmet Ümit'in polisiye kitaplarına alışık olduğum için kitap biraz garip geldi ama heyecanını bir an olsun düşürmeden çok sürükleyici bir biçimde aktı ve bitti... Kitabın en sevdiğim karakteri biraz arka planda kalsa da Karen'in işini çözmesine her zaman yardım eden Mennan oldu. Yeri geldi güldürdü yeri geldi üzdü mükemmel bir karaktersin Mennan. Konya'nın mükemmel tarihi açısından, Mevlana ve Şems hakkında doğru bilinen yanlışlar açısından bu kitap oldukça önemli bir başyapıt. Çok severek okuduğum bir kitaptı tavsiyemdir... Alıntılar · Tek ayrıcalığım insanların kalbine elimde dokunabilmek (Syf. 42) · Kimse saf kimse masum değildir. Yaşayan kirlenir; önemli olan safiyeti, masumiyeti yaşamın amacı haline getirmektir. (Syf 112) · Ve yaşam ne kadar acımasız, insanlar ne kadar kötü olurlarsa olsunlar onları kendilerinden başka kurtaracak kimse yoktu. (Syf 433) Bab-ı Esrar Ahmet Ümit Berat Özdemir
Kitap Önerisi
Bab-ı EsrarAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201942,8bin okunma