2022 145. kitabı
"Bana kan akıtmamış bir devrim söyle." Selam arkadaşlar Bugün sizlere kalemiyle ilk defa tanıştığım Glenn Meade 'in #Romanovkomplosu ile geldim . Ortak okuma kapsamında BirKitapEli||Cansu kardeşimle birlikte müthiş bir gizem ve tarihi olaylara güzel bir yolculuk yaptık. Bu güzel eseri iyi ki okuyup size anlatmaktan emin olun keyif alıyorum.Çoğu yaşanmış gerçek olaylardan oluşan kitabın çok az bir kısmı kurgu diyor yazarımız hangi bölümün gerçek hangisinin kurgu olduğunu size bırakıyor yani bizleri araştırmaya yönlendiriyor. Gerçekten beni araştırmaya iten kitapları seviyorum. Romanov Komplosu bizleri Rusya'da halkın korkunç bir dönemden geçtiği Rus Bolşevik devrimi'ne götürüyor. Lenin'in kızıl askerleri, ve Çeka milisleri Romanov Ailesine ve burjuvasına karşı devrimde rollerini yerine getirmeyen kendilerine karşı olan devrimcileri ve insanları ayrım gözetmeksizin öldürüyor. Çar Nikolay Romanov ve ailesi ise Yekaterinburg kasabasındaki Ipatyev evi adlı bir evde Kızıllar tarafından idam edilmek için esir tutuluyor. Tek bir amaca hizmet etmek için orada bulunan acımasız insanlıktan yoksun Kızıl Ordu tarafından sıkı korunan bu evde bir zamanlar tüm gezegendeki toprakların altıda birine demir yumrukla komuta eden Çar Nikolay, ise artık ailesini korumaktan acizdir. Amerikalılar, İngilizler ve Rus beyaz ordu sempatizanları Çar ve ailesini kurtarmak için bir plan hazırlarlar üç ajan Rusya'ya sızmalı ve Romanovları kızıllara yakalanmadan kurtarmalı. Ama bu hiç kolay olmayacak bir plandır. Acımasız Kızıl ordu muhafızları ile ajanların arasında müthiş bir kovalamaca ve takip baştan sonuna kadar devam ediyor. Kitapta en çok Aleksey ve Sergey için çok üzüldüm. Onlara sadece birer çocuk idiler, Yakov ve Kazan sizlere kızdığım kadar kitapta kimseye kızmadım. Ayrıca kitabım bir okuyucusu olarak Romanovlardan birinin gerçekten hayatta kalıp kalmadığını merak etmedim değil eminim ki sizler de edeceksiniz. Gerilim, macera, gizem ve trajedi ile dolu bu güzel kitabı şiddetle tavsiye ederim! Emin olun Kitabı yere koyamayacaksınız. Kitapla kalın dostlar
Romanov KomplosuGlenn Meade · Kırmızı Kedi Yayınevi · 2013866 okunma