#Çokhissedençocuk #Lorenzwagner' in kitabını okumaya başlayınca #otizm li bir çocuğun hayatının satır aralarında yolculuğa çıktığımı zannederken #Nörobilim'in Elon Musk'ı olarak tanıtılan #HenryMarkram'ın ve ikinci eşi Kamila'nın otizmi tanılayacak verilere ulaşmalarını anlatan bir serüvenin içinde buldum kendimi.
Kitabımız 2020 yılında ilk basımını yapmış olup güncel bilimsel araştırmaların ışığında ebeveynleri, eğitimcileri ve çocuk gelişimcileri otizm hakkında bilgilendirecek bir eser olup birçok tıbbi terim ve kavramla da bizi tanıştıracak. Frontal lob, amigdala, serebral korteks, snapsler derken bir bakıyorum kendi zihnimin içinde geziniyorum. Allah'ın vermiş olduğu beyni kullanmayarak heba ettiğimiz hezeyanlarıyla bu organın mucizesine bir kez daha şahit oluyorum. Sübhanallah. Herkese bedel ödemeden verilen bu organ acaba herkese verilmeli mi diye düşünmeden edemiyorum. Allah'ın işine karışılmaz, elbette her nimetin bedeli olacak diyor ve susma hakkımı kullanıyorum.
Kitabın sonlarına doğru Henry Markram'ın Bıll Gates, Steve Jobs, Larry Page ve Jeff Bezos gibi yenidünya kurucularına güzellemelerini okurken anladım ki yapılan bu araştırmaların sadece hastalıkları tanılamak ve tedavi amaçlı değil yeni nesil insan cyborg'ların üretiminde de kullanılabileceği fikirleri beni dehşete düşürdü. Hastalık tanısı adı altında toplanılan bu verilerin beyin çipi yazılımlarında kullanılabileceği, fıtratı doğal olarak kalabilen az insan kalacağı düşüncesini de kafamda bir kez daha netleştirdi. Okuyun derim.