Puan vermedi·608 syf.··Beğendi
···Okunma: 18 Temmuz 2022 20:29 Kıymetli Abimin kütüphanesinden kendi kütüphaneme fark ettirmeden transfer ettiğim bir kitap.
Cihan Çetinkaya sosyal medyadan takip edip yazılarından istifa ettiğim bir yazar.
Öncelikle bana hissettirdiği samimiyetle başlamak istiyorum. Tarık Bn. Ziyad' ın romanını okuyacağımı düşünürken konu nerelere geldi.
İstanbul Cerrahpaşa'da Rikkat Kahvehane' sinde demini alıyor hikaye. Çayıyla birlikte muhabbetiyle ısıtıyor dört gencin kalplerini Ömer, sonra bileti kesilmiş bir teklif sunuyor onlara çok düşünmeden kabul ediyor gençler ve düşüyorlar yola.
Fantastik bir eser ve anlaşılması biraz güç. Takip ederken zorluk yaşamadım diyemem açıkçası. Kişiler çoğaldıkça anlam bütünlüğü ben de kayboldu.
Endülüs'ten Kudüs'ten bahsederek isminin hakkını veriyor diyeceğim lakin ötesine geçemeyeceğim. Çünkü bir yerde bir şeyler kopuyor ne olduğunu anlayamadığım. Akılda kalan birçok soru işaretiyle de bitiyor zaten sanki devamı yazılacakmış gibi.
Yine içinde öyle güzel kurulmuş cümleler var ki onları es geçemem. Altını çizerek eskittiğim satırlar ziyadesiyle çok. Vesselam.