2022 2. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2022 00:00
Yazın okuduğum ama yorumlayamadığım onlarca kitabı yavaş yavaş yorumlayayim diyorum ve bunlardan biri olan #klaravegüneş ile başlıyorum. Öncelikle #kazuoishiguro kalemine bayıldım bayıldım ve yazdığı tüm kitaplarıni aldım. Yavaş yavaş okuyorum. Nobel'i sonuna kadar hak eden bir yazar. İnsanlığa has olan kıskançlık,vurdum duymazlik ve özellikle ben merkezcilik duygusunu çok güzel ornekliyor. Okuduğum 3 kitabında da sınıfsal farklılıkların ve köleliğin hala bitmediğini sadece modernleştiğini o kadar güzel anlatıyor ki elimden bırakamıyorum kitaplarını. Klara ve Güneş kitabında,yapay zekaların çocuklara oyuncak gibi alındığı, çocuklar büyüyene kadar onlara arkadaşlık ve yol göstericilik yapan bir gelecekte geçiyor. Klara bir yapay zeka ama çevresiyle o kadar ilgili ve duygusal bir yapay zeka ki okurken kendisini satın alan çocuk için yaptıklarını okurken yer yer ağladım ama sonunda ağladığım kadar değil. Klara, yaptıklarını o kadar gizli ve saf duygularla yaptı ki çoğu insandan daha insan dedim. O kadar iyiliğine rağmen işi bitince, insanlarının her şeyi kullanıp attıkları gibi Klara'yı atarak beni yine bencillik lerini gösterdiler. Bu kitabı okuyup okutunu efendim. Puanım 10/10. Sağlıklı ve mutlu günler herkese
Klara ile GüneşKazuo Ishiguro · Yapı Kredi Yayınları · 20212,162 okunma