2022 108. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2022 21:51
Valeria erkek arkadaşı Nick ile üç yıldır birliktedirler. Aynı okula giden Valeria ve Nick belli bir kesim tarafından her türlü zorbalığı görürler. Valeria kendince nefret listesi yapar. Bunun amacı eğlenmek, üzerine konuşup gülmek, stresini atmaktı. Fakat Nick bu listeyi oldukça ciddiye alır. Bir gün okula silah ile gelir ve ölüm saçmaya başlar. Valeria önce şoka uğrar sonra onu durdurmak için çabalarken kendi de vurulur. Gözlerini açtığında hastaneye yatağındadır yaşananların rüya değil gerçek olduğunu ve erkek arkadaşının kendini öldürdüğünü öğrenir. Bundan sonrası Valeria için asıl zorlu dönemde. Öncelikle annesi, babası zaten huzurlu bir ev ortamı vermezken bu olay daha da gerilmelerine neden olur. Baba bence sadece adıyla vardı olmasa daha iyiydi. Asla kızına sahip çıkan, yanında olan biri değildi. Annesinin de bazı sözleri çok yaralıycıydı. Evde bunlar olurken okula tekrar dönen Valeria için her şey çok zordu. En yakın arkadaşının bile sırt çevirdiği bir ortamda ona hiç tahmin etmediği kişiye yardımcı olur. Okurken çok etkilendim. Valeria her şeye rağmen kendini bulma ve ayakta durmaya çalışmasını çok sevdim. Ve Nick... ona asla kızamadım zaten zor bir hayat yaşarken okulda yapılanlar da çok ağırdı. Tahminimden de çok severek okuduğum Nefret Listesi kitabını gözüm kapalı tavsiye ederim.
Nefret ListesiJennifer Brown · Yabancı Yayınları · 2022164 okunma