2022 29. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2022 15:25
Babalar ve Oğulları Turgayev'in başyapıtlarındqn biri . Kitap eski ve yeni çatışması ele alınmış. Oğul Arkadiy Krisanov ve nihilist arkadaşı Bazarov eve gelmesiyle başlayan hikaye asilzade olan amca Pavel gelen nihilst kişiyi sevmemesi ile başlar. Bazarov doğayı ve bilimi izler . Arkadiy üvey annesi kısa hayatından bahseden yazar. Bazarov ve Arkadiy gezerken Bazarov ahbabına rastlarlar onların davetiyle Anna Segeyna evine giderler. İlk başta iki arkadaş Annaya karşı birşeyler hisseder. Ama Anna Bazarovdan hoşlanır. Yazar Annanın hayatını hikayenin arasına sıkıştırır. Anna'nın küçük kardeşi Katya sessiz ve kendi halinde bu durumu izler. Bazarov evine gitmeye karar verince Anna açılmak için adeta çırpınır. Ama Bazarovdan sevgi sözcüklerini duyunca korkar güvenli alanından kopmaktan , yeni düzenden ayıplar. Bazarov evine gider iki arkadaş gel zaman git zaman Bazarov Krisanovların evine gider. Orda üvey anne Feliçka ile öpüşür. Pavel görünce düelloya çağırır. Düello yaralanan Pavel ile Bazarov evine döner. Ve babasına yardım eder günden güne erir. Sonunda veremli bir hastaya bakarken mikrop bulaşır ve ölür. Özetle konu olarak güzel ama ilerleyiş bakımında beni sıkan bir kitaptı ama en sonunda bitirdim. Kitap okunmalı mi evet çünkü yazarın sonu kimilerine göre mitlu bitmiş olabilir ama bana göre Bazarovdan sonrası teferruattı.
1000k
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202555,9bin okunma