Güzel şeyler düşünmeme rağmen Durmadan ağlamak geliyor içimden
Ey bana bahçesini göstermeyen kalın çit Ceviz kapılarını çaldığım sırlı konak Gizli anahtarını avuçlarıma bırak Çözül artık ey düğüm açıl artık ey kilit
Sen faydalı nisan yağmuru gibisin Bereket ve huzur getirirsin şiire Ebediyet çığrını açtın kadere Bu baharın ve bu gönlün sahibisin
Oktay der ki mor kalemim bir tane Güzeller emrine gelmiş cihana Gayrı ela gözlüm olsun bahane Haydi kalem nazlı kalem mor kalem
Mutluluk bir çimendir bastığın yerde biter Yalnızlık gittiğin yoldan gelir
Geberin diyor şeytan İşiniz ne bu dünyada Yağma yok kör şeytan Yaşamak tatlı
Güneş yalnız dirileri ısıtır Güneşin kıymetini bil
Büyük balık küçük balığı yutar demişler
Bok yemişler Onu sardalyeler düşünsün Sen balık değilsin ki Ahmet Mek parmak mek parmak daha Sonu selamet
Köşe başını tutan leylak kokusu Yakarnı bırak da gideyim
AşıK MERDİVENİ
Dişli rüzgarlara karşı büyüttüm Düşman gecenin içinde seni Bir damlacık aydınlığım Kalemime kağıdıma şavkı vuran Avucumda koruduğum bugüne
Umutsuzken, ansızın murada ermek; Ne katıksız, ne engin bir sevinçtir o!
Kimi iyi, kimi orta, çoğu da kötü Şiirlerimin. Elden ne gelir, Avitus? Başka türlü yazılınıyor kitap dediğin.
Gül mü satıyorsun güzel, kendini mi? Yoksa güllerle birlikte kendimi mi? Sen güllerden daha güzelsin gülcü kız! Dionisios
Elleri var özgürlüğün, Gözleri, ayakları; Silmek için kanlı teri, Bakmak için yarınlara, Eşitliğe doğru giden.
Bu umut özgür olmanın kapısı; Mutlu günlere insanca aralık. Bu sevinç mutlu günlerin ışığı; Vurur üstüroüze usulca ürkek. Gel yurdurnun insanı görün artık, Özgürlüğün kapısında dal gibi; Ardında gökyüzü kardeşçe mavi!
Hani gök vardı, Hani yer vardı, Hani gökle yer vardı! Hani nerde herkesin ekmeği? Hani bir resim sarkardı kirpikten? Hani ip, hani bıçak, Hani avuçlar vardı sıcak!
MURADİYE SULTAN MEZARLIGI Şu işte Sultan Murat; En uysalı kuzularımın. Kilitleyen kilitlemiş; Durur aydınlıkta çalan kavala. Şu Korkut, şu Mustafa, Şu Cem Sultan; Hiçe en benzeyeni Sürüde.
Geri kalmak, çakaldan korkar gibi korkmak İnsandan, insanla kardeş olmak dururken, Yıla na sarılmak.
Sen gelince bir mutluluk ülkesiyim, Cıvıl cıvıl; Az gelişmiş toplum gibi, sen gidince, Boynum bükük.
Boş, boş! Sevgiler ucuz, kitaplar nafile! Yel aldı hepsini harmanda birer birer.
Nerdesin alın teriyle gülen aydınlık, Nerdesin güzel kokularla dolu gece!
Masa başı, düşüncenin harman Edildiği yer. Güçlü bir rüzgar Esse, ayrılsa tohum samandan, Özgür sofrada kardeşçe yenen Ekmek için, ekmeklere doğru.
Gökyüzü, üç beş bulut, akşam garipliği, Başka nemiz kaldı ki şu yalan dünyada!