2022 75. kitabı
" Liste benim fikrimdi. Benim aklımın bir ürünü. Ben başlattım, devam ettirdim. Arkadaşlığımızı başlatan ve bizi bir arada tutan da oydu. Bu listeyle ikimiz de artık o kadar da yalnız değildik." Kitabı bitirir bitirmez yorum girmek istedim. Neresinden başlasam, verilmek istenen mesajların hangi birini söylesem inanın bilmiyorum. O yüzden ben kitabın konusundan bahsedeyim önce. Valeria ve Nick birbirleri için yaratıldıklarını düşünen bir çift. Bunun içinde kendince sebepleri var. Okul çevresi ve sınıf arkadaşları tarafından fazlasıyla göze batabilecek bir şekilde zorbalığa maruz kalırlar. Ve Valeria da kendince bir nefret listesi yapar ve bu listeye isimler yazmaya başlar. Bu liste aslında tamamen eğlence amaçlı. Bir nevi günlük aslında ama Nick bunu yanlış anlar ya da Valeria 'ya karşı fazla korumacı ya da fazla ince düşünen ya da düşünemeyen biri olarak bu listeyi ciddiye alır. Öyle ciddiye alıyor ki, bir sabah okulda cehennemi yaşatıyor kendisi, Valeria ve okuldaki öğretmen ve öğrencilerde dahil olmak üzere bir çok kişiye. Ama her durum da arkada iyi veya kötü birileri kalır ve o geriye kalan kişi de Valeria. Yaşananlardan sonra kendisini aklamaya çalışmak zorunda kalıyor. Çünkü anne ve babası da ona farklı bir gözle bakmayı tercih ediyor. Bir nedenleri de var nefret listesinin Valeria'ya ait olması. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Valeria'nın sağlıklı bir ebeveynleri yok baba sadece 'baba' kelimesi adı altında olan birisiydi. Annesi ise tamamen farklı bir dünya kızını değilde onun nasıl bir ebeveyn olduğunu konuşacaklarını düşünen bir anneydi. Aslında Valeria 'nın ailesinin arasında da zorbalığa uğradığı kesim arasında da kesinlikle iletişim yoktu. Yazar gençlerin arasında ki bu süreci çok güzel kalemlemiş. Vermek istediği her mesaj çok açıktı. Sıkılmadan ve konusuyla da hoşnut olacağınız çok güzel bir kitaptı. Gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.
Nefret ListesiJennifer Brown · Yabancı Yayınları · 2022164 okunma
1.217 Gösterim