Dün SMA ilacının niçin bu kadar pahalı olduğuna dair biraz araştırma yaptım.
1- Hastalığın az olması
2- İnsanların mecbur olması
3- ARGE maaliyeti...
Şu iki sebep var ya Bilimden nefret etmek için yeterlidir. Bilimin dallarından olan Eğitim ve Sağlık Bilimleri herkesin ulaşması, ulaşabilmesi gereken sosyal hayatın bir parçasıdır.
Bunları yapan insanların hakları, yaşam kaliteleri elbette önemlidir. Ama ilacı geliştiren doktorun 400 milyon dolar alması nasıl izah edilebilir? İlacı geliştiren laboratuvarın 8.5 milyar dolar kazanması nasıl izah edilir?
İnsanları çaresizce bir çıkmaza götüren, sosyal medyada acınacak hale düşüren 30 trilyonluk bir ilaç fiyatından bahsediyoruz. Düşünün ki aylık 8 bin liraya çalışan birisinin tek kuruş harcamadan 300 senede kazanabileceği bir paradan bahsediyorum.
Ben bu tür bilime saygı duymuyorum. Olgun o zaman hastaneye gitme, ilaç kullanma diyen embesiller olacaktır.
Sağlık sektörünün bu kadar zalim, bu kadar acımasız olduğu bir dünyada sosyoloji bilimi, teknoloji neye hizmet ediyor kim bilir? Elbette kitle imha silahlarıyla övünen asrın insanı bunları idrak edemeyecek.
Pandemi adı altında insanları zorla, sokak köpeği aşılar gibi bedava aşılamaya çalışanlar (Who) niçin bu ilacın 30 trilyona satılmasına müsaade ediyor. Nerede Who nerede UNICEF. Dünyanın en masum canlıları (bebekler) üzerinden, nefes bile almakta güçlük çeken o masumlar üzerinden ticaret yapan insanları kimse neden hedef almıyor?
Dünyanın öbür ucundaki ülkelerin topraklarını sebepsizce veya kimseye hesap vermeden işgal edenler, kimseye hesap vermeden atmosferi kirletenler, uzayı çöplüğe çevirenler, bu ilaç şirketlerine neden birşey yapmıyorlar. Niçin bu ilaç kamulaştırılmıyor. Sosyal medyada bir sürü şey için etkinlik yapan aktivistler niçin bu şirketleri hedef almıyor. Kimse neden buna dur demiyor? AİHM ne yapıyor?
Temiz elbiseli, yumuşak ciltli, bakımlı zalimler sizi. İnşaAllah tez zamanda bu banknot ve kripto para sistemi çöker de sizin düşeceğiniz durumu görmek nasip olur.