2022 50. kitabı
9/10 Merhabalar! Bugün karşınıza uzun zamandır okumak istediğim bir bilim kurgu klasiği ile geldim. Kitap, itfaiyecilerin yangını söndürmek yerine yangın çıkardığı bir evrenden bahsediyor. Üstelik yaktıkları şey kitaplar. Roman, kitapları yakan bu itfaiyecilerden biri olan Montag’ın kitap okuma isteği sonucu yaşanılanlar anlatılıyor. Kitabın kurgusunu çok beğendim çok ilgi çekici bir konuya sahip ama o evrende biz okuyucuların yaşadığını hayal edersek korkunç bir durum olduğunu da söylemeliyim. O nedenle kitabı okurken böyle bir evrende olmadığımız için çok şükür ettim. Kırdığım bir puanın sebebi ise kitabın anlatım dili. Uzun zamandır kitap okuyan ve bir çok anlatım biçimiyle karşılaşmış olan benim için bile ağır ve anlaşılmaz bir dile sahip. Okurken Olaylar arası bağlantı kuramıyorsunuz ve neyin ne zaman olduğunu anlayamıyorsunuz maalesef ki bu durum bu bir saatten sonra can sıkıcı olmaya başlıyor. Yine de kurgusunun mükemmelliği sayesinde bende etki bırakacak bir kitap olduğunu söylemeden geçmeyeceğim. Eğer sizde değişik ve insanı düşündüren türden bir bilim kurgu arıyorsanız bu kitabı okuyabilirsiniz .
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 2022108,2bin okunma