···Okunma: 23 Ekim 2022 02:51 Yazarın okuduğum ilk kitabı olan Aşk Hipotezi, gözden kaçması mümkün olmayan aşırı abartılmış bazı sahneleri ve karakterlerin davranışları dolayısıyla beni çok yormuştu. Keyifsiz, sadece bitsin diye devam ettirdiğim bir kitap halini almıştı.
Beyindeki Aşk'ta yazarın karakterlerine ve kurgusuna çok daha iyi davrandığını söyleyebilirim. Davranışları daha akla yatkın, yetişkin olduklarının bilincinde karakterler ve geçmiş travmaların etkilerini kabul edilebilir gerçekçilikte aktaran bir kurgu söz konusuydu. Fiziksel özellikler bakımından karakterler ilk kitabın hemen hemen aynısıydı ama dürüst olmak gerekirse her ikisi de ilk kitaptakilerden çok daha iyi taşımışlardı.
Üstelik kitabın bilimsel araştırmalara ve üzerinde çalıştıkları projeye dair kısımları da ilgi çekiciydi. Marie Curie takıntısı başka bir karakterde itici gelebilirdi ama Bee bir şekilde sevimli olmasını sağlamıştı.
Hem Levi'nin hem de Bee'nin davranışlarının altındaki sebepleri, yetişkinlik hayatına yansıyan geçmişlerini okumak karakterleri kabullenmeyi kolaylaştırıyordu.
Sanırım kitaba ısınmamı da biraz buna borçluyuz.
Tabii bir de karakterlerin aralarındaki tatlı diyaloglara... Birbirlerine takılma şekilleri, küçük atışmaları kitabı keyifli hale getiren en önemli sebeplerden bir diğeriydi.
Levi'nin sakin ama kararlı yapısı, üstelemeden direnmeden sevgisini gösterme şekli çok hoştu ve Bee'nin kabullenme sürecini uzatıp saçma yerlere götürmemesi de öyle.
İlk kitaptakinin aksine bu kitabın kötü adamının da hiç değilse bir sebebi, bir amacı vardı. Başından itibaren ufak ufak bir şeyler döndüğünü bilmemiz de kötü karakterin bir anda ortaya çıkması ve aynı hızla kaybolmasından çok daha iyi bir etki bıraktı.
Uzun lafın kısası yazarı tek kitapla değerlendirmediğime memnun olduğum, kafa dağıtmak için okunacak, reading slump durumlarının kurtarıcısı olabilecek çıtır çerez tatlı bir hikâye Beyindeki Aşk.
Eline ne alsa bırakan, bir türlü okuyamayan bana iyi geldi. Böyle durumlar için elinizin altında, aklınızda bulunabilecek kitaplardan biri.