1 yazar ve 3 çizerin eseri olan #kitap #terskarga #Ekim ayı tavsiyelerinden biriydi . Şöyle ki kitabı Ankara'da baktığım hiçbir D&R şubesinde bulamadığım gibi internette sadece Amazonda buldum şükürler olsun . Sipariş verdim ertesi gün geldi o akşamda okudum Ertesi akşam yine okudum.
Biraz tez canlılık mevcut ruhumda evet . Ama okuduğuma değdi mi değdi. Şahane bir çizgi biyografiydi çünkü.
Gabo'nun çocukluğundan #Nobel ödüllü bir #yazar oluşuna kadar geçen süreyi sayfalarca çizime eşlik ederek okumak çok keyifliydi.
Yazarın , eşi ve çocukları ile birlikte çıktıkları yolculukta geçmişine dair hatirladiklarini okumak bir yıldızın yaşamındaki basamakları birlikte adımlamak gibiydi .
Anne ve babası tarafından anneanne ve dedesine bırakılan ve küçük yaşta etrafı kalabalık olsa bile yalnızlıkla tanışan Kolombiyalı yazar Gabriel Marquez 'in# Dönüşüm romanından çok etkilendiğini okuyunca bende yeniden okudum Dönüşüm'ü bir sabah uyanınca. Ekonomik zorluklar için mücadele gücünü eşinin desteği, sabrı ve kendi inancını katık ederek aşan yazarla birlikte dönemin siyasi konjonktürü hakkında da fikir sahibi eden kitap , yazarın kitaplarının alt yapısı hakkındada bilgi sahibi yapıyor okurunu. Çizgi roman biyografi tarzını ilk defa okumuyorum ama ilk defa bu kadar çok sevdim
Şüphesiz beni en çok etkileyen kitabin dördüncü bölümdeki son sayfası oldu gözlerim doldu resmen
Ha birde kitap dört bölümden oluşuyor ve her bölümün rengi farklı.
Tavsiye ederim şahaneydi elbette
#cevirmen #altuğakin