Puan vermedi·128 syf.··Beğendi
···Okunma: 22 Ekim 2022 21:50 Yıllar önce Gabo'nun birkaç kitabını okumuştum. Ama bunlar öylesine yüzeysel okumalar olmuş olmalı ki, değil kitapların detaylarını hatırlamak hangi kitapları okuduğumu bile anımsayamıyorum.
Geçenlerde sevgili Pınar Çelebi'nin kanalında "Gabriel Garcia Marquez'in Kitapları Hangi Sırada Okunmalı" adlı videoyu izleyince tekrardan Gabo okumak istedim. Malumunuz Yüzyıllık Yalnızlık pek çok okur tarafından okunması son derece zor bir kitap olarak tanımlanır. Bahsettiğim videoda Pınar, Yüzyıllık Yalnızlık öncesinde okunması gereken kitapların listesini veriyor. Şöyle ki;
1-Yaprak Fırtınası
2-Albaya Mektup Yok
3-Hanım Ana'nın Cenaze Töreni
4-Şer Saati
5-İyi Kalpli Erendira
Kitapların verilen sırayla okunması gerektiği için ben Yaprak Fırtınası ile başladım. Kitabı çok ama çok sevdim. Kurgusuyla, karakterlerin detaylandırılması ve sunumuyla, anlatım üslubuyla, hikayenin son derece akıcı bir şekilde ilerlemesiyle, herşeyiyle bayıldım kitaba. Kitap akıp gitti ve çok keyifli bir okuma oldu. Yaprak Fırtınası'nı herkesin okumasını öneririm.
Bense arayı çok açmadan "Albaya Mektup Yok"u okuma niyetindeyim.
Sağlıkla ve sevgiyle kalın...