2022 47. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2022 23:39
Off aslında çok şey var yazmak istediğim, anlatmak istediğim bir çok şey var. Ama aklımdan geçenleri kelimelere dökmekte de hep zorlanmışımdır. Kitabı okudukça olmak istediğim mesleğin aslında ne kadar zor tarafları olduğunu bir kez daha iyi anladım. Her zaman başarılı olamayacağımı, ve duygusal anlamda da çok zorlanacağımı derinden hissettim. Ama bu zorlukları okumama rağmen, daha güçlü bir tutkuyla, aşkla istedim bu mesleği. İnsanlara ruhsal açıdan yardımcı olmayı, iyileştirmeyi, sizlere klişe gelecek belki ama insanları anlamayı ve onları biraz da olsa iyi hissettirmeyi çok net ve derinden istiyorum. Bir gün onlara yardım edeceğime de inanıyorum. Kenan Baranı okurken kızdım ona, bazen çok kızdım hemde. Ama bunların hiç biri onun yaptığı, diğer insanlara yaşattığı şeylerden dolayı degildi, her ne kadar zor şeyler yaşattırmış olasa da. Kenan Barana kızdım, korktuğu için, gerçekleri asla görmediği, sürekli kaçtığı için, aynı hataları hep tekrarladığı için. Ona kızma nedenim de etrafa zararı olduğu için de değildi aslında. Kendine bu kadar kötülük yaptığı içindi. Kaçmasaydı korkularından, özgür olacaktı çünkü. Kendi içinde özgür bir insan olacaktı, daha mutlu ve huzurlu. İyi biri olduğuna başından beri inanmıştım halbuki (belki en başından değil, ama kendini anlatmaya başladıkça). Ben (henüz) bir psikiyatrist değilim tabii ve buradakiler kendi yorumum ve tecrübem. Ama eskiden bende tanıdım birini. Bu kitapta çok hatırladım onu. Neyse, dediğim o ki kızdım. Bunlardan dolayı kızdım Kenan Barana, ama sonra daldım düşüncelere, ben kaçmıyormuydum gerçeklerden? Bende kaçıyorken gerçeklerden, ona kızma hakkını kendime nasıl bulabildim acaba? İnsanız ya, işimize geleni yaparız hep. Başkalarına tavsiye vermek hep daha kolay, ama biz uygulayabiliyormuyuz bu taviyeleri? Bence hayır. En azından ben bunu yapamadım daha. Bir gün bende uygulayabileceğime inanıyorum, ama benim daha akıllanmadığım daha çok konu var ya. Yazdıkça fark ediyorum. Aslında kızdığım her şeyi bende yapıyorum, belki daha beterini. Aslında aklımda yazacak daha çook şey var ama yaz yaz bitirmem ben. Umarım kendisiyle yüzleşemeyen herkes, bi gün kendisiyle yüzleşir ve o huzuru bulur. Bende dahil.
Yüzleşme
Kral KaybederseGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 201521,8bin okunma