2022 7. kitabı
Zehra dürüst, çalışkan, fedakar ve azimli bir insan. Doğruları ve yanlışları birbirinden ayırmış ve inandığı şeylere çok bağlı. Zayıflığa, işe yaramayan hiç bir insana, düşkünlüğe tahammülü yok. Fakat hayat siyah beyaz değil. Keskin sınırlarla doğrular ve yanlışlar birbirinden ayrılmıyor. Babası Mürşit Efendi de idealist, emeğiyle çalışıp kazanarak dürüst bir şekilde yaşamak isteyen bir adam. Fakat her ikisi de önyargılı, hataya tahammül edemeyen, sebeplerle ilgilenmeyen insanlar. Mürşit Efendi'nin diplomasını alıp işe başladığındaki hevesi çok güzeldi. Mesleğini yaparken mantığı ve vicdanı arasına sınır koyup vicdanının mantığının önüne geçmesine engel olmak istedi. Fakat zamanla vicdanı da mantığı da aynı yönü gösteriyordu. Birlikte çalıştığı insanların tutumu, çalıştığı yerlerdeki zor koşullar, yetersizlikler de bunda etkili oldu. İdeallerine bağlı kalmaya çalışması ve karşısına çıkan olayların davranışlarını ve fikirlerini nasıl etkilediğini okumak güzeldi. Bu kitap bana ne oldum dememeli, ne olacağım demeli sözünü hatırlatıyor.
AcımakReşat Nuri Güntekin · İnkılâp Kitabevi · 202151,5bin okunma