Puan vermedi·352 syf.··Beğendi
···Okunma: 27 Ekim 2022 20:27 Piramit Serisinin 3. Kitabının incelemesi ile beraberiz..
Ama incelemem bolca spoi içereceği için okumasanız daha iyi.
Öncelikle bu kitapta Aytun un tekrar gelmesini ve Ayliz ile Neftis in savaşını okumayı bekliyordum. Ama òyle olmadı. Aksine ortaliķ daha da karıştı. Kitabın başında Ayliz 4 ay boyunca büyü yapmadı kendisi de yapamadîğını sòyledi. Sonrasında Seth in yanına giderek tanrıçalık için eğitim almaya başladı. Ama oradaki ilk gününün akşamında Aytun u görmek istediği için piramit bölgesine gitti. Aytun u daha doğrusu Aytun un bedenindeki Osirisi görmesi güçlerinin tekrar gün yüzüne tekrar çıkmasınî saģlasa da kalbi için aynı şeyi söyleyemeyiz. Ve bu acıya koca bir kitap boyunca dayandı. _zaman hesaplamadım_ Neftis in güçlerini kısa süreliğine kaybetmesine neden oldu kitabın ilerisinde. Ama beni burda delirtmeye gelen şey Neftis i yenmek istese de hazır Neftis in güçleri yokken öldürmemesiydi. Ve bir de herkesin söylediğine inanması. Bunun en can yakıcı sonucunu da kitabın sonunda gördük. Neftis tarafından kandırıldı. Adını hatıylayamadîğım bir yere gönderildi. Gittiği yerde de eski kader tanrıçası tarafından Aytun u geri getirmek yabanî ile yine kandırılıp o boyutta hapis kaldı acıları ile...
Kitapta beni sinirlendiren Neftis i gücü yokken öldürmeleri ve Aytun a aşkı için olan körlüğüydü. Saflığı mı demeliydim?
Hele kandırılması...Çoğu kişi Aylizin zayıf noktasının Aytun olduğunu bildiği için kandırdı.Aşkından kör olmak da Ayliz için galiba. Ama onu da anlamak lâzım sonuçta âşkînı kaybetmiş ve ona ihtiyacı var. Neyse incelemem böyleydi, seri harika. 4. Kitabı çok merak ediyorum. Ayliz esir olduğu boyuttan nasıl kurtulacak,kim kurtaracak, Neftis ile olan savaşı ve kitap kapağı(Bu seriye başlama nedenim çünkü)