Otizm ile bilgiler içeriyor
2022 17. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2022 11:21
Okurken ağladığım bir kitap Bilge. Sanki beni ve babamı anlatıyordu.  Tek fark din konusunda baskıcı değildi ama sorgulamadan bahane aramadan sürekli  dövmesi... hayatimda yaptığım hatalar hep bu yüzden degilmi  zaten  #kitapyorum #otizm #farkındalık #çocuk #eğitim Bilge baskıcı ve despot bir ailenin çocuğu olup, ne anneden nede babasından sevgi görmüş. Ancak hep o günah bu günah şeklinde, kuranın içeriğini araştırmadan,  kulaktan dolma bilgilerle cehennem korkusu ile kardeşleriyle birlikte sürekli dayak yiyerek büyümüş. Genç kızlık zamanlarında dahi horlanan, dışlanan sevilmeyen bir kız çocuğu ve bu hayata ne kadar olumsuz ve güvensiz bakmasına sebep olmuş. Ailesi yüzünden hayatta ona tek değer veren ve tek seven genç dahi sonunda terk etmiş. Baskıcı evden kurtulmak için görücü gelen ve hiç tanıma fırsatı dahi olmayan bir adamla evlilik yapmış. Kocasının da babasından farkı yokmuş ve bir kaç kez hamile kalıp bebeklerini kaybetmiş. Pes ettiği anda yine hamile kalmış ama oğlu Özgür otizmli doğmuş ve hayat sınavı farklı boyutla devam etmiş. Kocasının huyuzluklarına anlam veremeyen Bilge oğlu için araştırma çabalarındayken , aslında kocasının da otizmli olduğunu farketmiş. Hayat imtihanı zor olan Bilge otizmin önemini ve farkındalığını anlatıyor. Bu kitapta otizm ile ilgli bilmediğim bir sürü bilgi edindim.  Teşekkür ederim Bilge, teşekkür ederim değerli yazarım Filiz Hanım
Otizm Farkındalık
BilgeFiliz Gökdemir Köşker · FGK Yayınları · 202211 okunma