13 haftalık bir serüvenden geliyorum ve adeta bi silkelenmiş, üzerimdeki tozu, kiri atmış, kabuk tutan yaralarımı iyileştirmiş, üzerine bir de salatalık maskesi yapmış ve tazelenerek yeniden hayata/yaşama karışmış gibi hissediyorum.
Yaklaşık 2018 yılından itibaren daha bilinçli şekilde kendimle uğraşan biriyim. O günlerden bu günlere gelen Bedia arasında uçurumlar olduğunu söyleyebilirim. Çok net. Bu çalıştay ‘kendimin en iyi versiyonu olma’ yolunda ilerlerken cila oldu diyebilirim.
İnsan kendi başına da kendisiyle çalışabilir fakat yolda bazen tökezliyor, bazen sıkılıyor bazen de modumuz düşebiliyor. Hal böyle olunca yola çıkmaya niyetli ve yolculuk seven insanlarla yol almak güzel oluyor. Bu nedenle kitabı çalıştay halinde okumak, ders gibi işlemek bana çok ama çok iyi geldi.
Hakikatli bir yol gösterici ve adanmış yol arkadaşlarımla birlikte ilmek ilmek işledik kitabı. Bazı şeyleri yeni farkettik, bazı şeyleri kabule geçtik, en nihayetinde içimizde bir yerde saklanan ya da bastırdığımız veya unuttuğumuz, belki de yüzleşmekten korktuğumuz o güzel yanımızı keşfetmek için adımlar attık. Çok güzel oldu çok da iyi güzel oldu.
Amacımız çok çok ünlü olmak değil. Belki de çok çok ünlü olacağız, kim bilir? Amacımız, iç sesimize kulak vermek, çocuk yanımızı beslemek, yarım kalmış heveslerimizi tamamlamak, yepyeni, taptaze hayaller kurmaktı; onları yaptık. Onları yapmanın tadına vardık. Yolu da gördük, öğrendik. E kim tutar bizi artık? (Vallahi gaza geldim hehe) neyse ben burdan güzel güzel yerlere yürüyüp gitmeye, bazen de koşmaya niyet ediyorum. Niyet etmekle kalmayıp adımlar atıyorum. Hayatında biraz değişiklik yapmak isteyen, “ay azıcık da kendime güzellikler yapayım” diye düşünenlere gerçekten, içtenlikle ve tüm samimiyetimle bu kitabı okumasını, okumakla kalmayıp yeni açılacak olan çalıştaya katılmasını tavsiye ediyorum. Çalıştaya başvuru için @sedefkadihasan (İG)
Yol güzel, yürüyün. Yol çiçek çiçek, görün. Yol mis gibi, tadına varın. Yolda her şey var, görün, tadın, bakın, yaşayın. Yola çıkın. Daima sevgiyle
#tavsiye #kitap #çalıştay #yol #hayat #hayatyolculuğu #sanatçınınyolu