2022 50. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2022 01:55
Historicalin kraliçesi judith McNaught’un ilk kitabıymış “İçinde Aşk Saklı”. Gördüğü büyük ilgi nedeniyle seri haline getirmiş. Bir taşra kasabasında yaşayan orta sınıfa mensup Whitney Stone ile Westmoreland Dükü Clayton’ın evlilik yolundaki uzun ve zorlu mücadelesini konu edinen bir kitap “İçinde Aşk Saklı”. Balolar, atlar, uşaklar, Lordlar, leydiler, seyisler ve tabii ki sosyete. Toplumun kalburüstü kesimi gibi görünen, ama içten içe her tür dedikodu, ikiyüzlülük ve dalaverenin döndüğü, davranışların ünvanlara göre farklı farklı yorumlandığı, tencere dibin kara seninki benden kara misali dipsiz bir kuyu gibi bu sosyete denen topluluk. Her an farklı bir kazan kaynıyor ve aslında herkesin birbirinin yüzüne gülüp, çekemediği kişilerin ayakları kaysın diye beklediği ve bu olduğunda linç etmek için en ufak bir fırsatı kaçırmayan acımasız insanlar topluluğu kısaca. İşte bu ortamda Whitney ve Clayton kavuşmasını okumaya çalışıyoruz. Yazarın sade, akıcı ve bazı yerlerdeki esprili dilini gerçekten beğendim. Su gibi akıyor yazım olarak kitap. Ama, sürekli bir aksilik, sürekli bir yanlış anlaşılma sonucu bir ileri beş geri gidiyor ikilinin ilişkisi. Üstelik araya başka kadın ve erkekler de giriyor. En sevmediğim kısmı da bu oldu zaten. Ne zaman ayrılsalar Clayton hemen başka kadınları koluna taktı. Aslında kızımız Whitney o kadar dişliydi ki hiç altta kalmadı. Yalnız bir ara o kadar çok şey girdi ki aralarına, Arabesk filminin sonundaki gibi 2 sel, 3 fırtına, 5 tsunami ve bir deprem yaşamadan kavuşamayacaklar sandım. Yine de zaman, ilişkiler, romantizm, tutku açısından historical sevenlerin isteyeceği tüm öğeleri içeren güzel bir kitaptı. Türü sevenlere öneriyor, keyifli okumalar diliyorum. Kitaplarla kalın.
İçinde Aşk SaklıJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 20091,287 okunma