Romatik kraliçe diye boşuna dememişler diyorum... Soluksuz okudum. Her kitabı gibi buda beni bağladı. Nasıl baģlamaz? Kadın hem gerçekçi hem de büyüleyici...
İçinde Aşk SaklıJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 20091,287 okunma
Bu kitap benim için birbiriyle çelişen duygularımı yansıtan ilginç bir serüven oldu.
Karakterleri hem sevdim, hem de nefret ettim. Bu iki duygu da birbirine o kadar yakın ki hangisi ağır basıyor emin değilim.
Historicalin kraliçesi judith McNaught’un ilk kitabıymış “İçinde Aşk Saklı”. Gördüğü büyük ilgi nedeniyle seri haline getirmiş.
Bir taşra kasabasında yaşayan orta sınıfa mensup Whitney Stone ile Westmoreland Dükü Clayton’ın evlilik yolundaki uzun ve zorlu mücadelesini konu edinen bir kitap “İçinde Aşk Saklı”.
Balolar, atlar, uşaklar, Lordlar, leydiler, seyisler ve tabii ki sosyete. Toplumun kalburüstü kesimi gibi görünen, ama içten içe her tür dedikodu, ikiyüzlülük ve dalaverenin döndüğü, davranışların ünvanlara göre farklı farklı yorumlandığı, tencere dibin kara seninki benden kara misali dipsiz bir kuyu gibi bu sosyete denen topluluk. Her an farklı bir kazan kaynıyor ve aslında herkesin birbirinin yüzüne gülüp, çekemediği kişilerin ayakları kaysın diye beklediği ve bu olduğunda linç etmek için en ufak bir fırsatı kaçırmayan acımasız insanlar topluluğu kısaca.
İşte bu ortamda Whitney ve Clayton kavuşmasını okumaya çalışıyoruz. Yazarın sade, akıcı ve bazı yerlerdeki esprili dilini gerçekten beğendim. Su gibi akıyor yazım olarak kitap. Ama, sürekli bir aksilik, sürekli bir yanlış anlaşılma sonucu bir ileri beş geri gidiyor ikilinin ilişkisi. Üstelik araya başka kadın ve erkekler de giriyor. En sevmediğim kısmı da bu oldu zaten. Ne zaman ayrılsalar Clayton hemen başka kadınları koluna taktı. Aslında kızımız Whitney o kadar dişliydi ki hiç altta kalmadı. Yalnız bir ara o kadar çok şey girdi ki aralarına, Arabesk filminin sonundaki gibi 2 sel, 3 fırtına, 5 tsunami ve bir deprem yaşamadan kavuşamayacaklar sandım. Yine de zaman, ilişkiler, romantizm, tutku açısından historical sevenlerin isteyeceği tüm öğeleri içeren güzel bir kitaptı. Türü sevenlere öneriyor, keyifli okumalar diliyorum.
Kitaplarla kalın.
İçinde Aşk SaklıJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 20091,287 okunma
Muhteşem sizi derinden etkileyecek bir roman. Okuduğum en güzel romanlardan birisi herkesin okunmasını tavsiye ediyorum. Komik sohbetler, espiriler eğlendirirken duygusal sahneler sizi içine alacak..
İçinde Aşk SaklıJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 20091,287 okunma
28 sezon pembe dizi niteliğinde dönem romanı.. Kadın düşmanlığı düpedüz ,diyebilecek kadar rahatsız edici, göz yaşartacak kadar keskin hissetirilen bir aşk,klişe denebilecek kadar çok yanlış anlama, kalbinizi yerinden çıkaracak kadar çok heyecan… her yanlış anlamada sesli sesli isyan ederken buluyorsunuz kendinizi… Clay’in kafasına kesici,delici aletler fırlatmak istiyorsunuz. Whitney’i kollarından şöyle bir tutup kuvvetlice sarsmak istiyorsunuz sıklıkla… Daha neler neler..Gayet heyecanla okudum. Böyle bir hikayeye ihtiyacım varmış gerçekten… Bazen de üzerine düşünmek değil,aksın gitsin istersiniz okuduklarınız. Aktı..
Westmoreland ailesine yatılı davet edildik bir süre… :) oh mis.. şimdi kanal değiştirebiliriz!
İçinde Aşk SaklıJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 20091,287 okunma
Çevirisi güzeldi...İçinde Aşk Saklı (İngilizce özgün adıyla Whitney, My Love), Judith McNaught'ın yazdığı ve 1985 yılında yayımlanan roman. Aşk romanları sevenler için hoş bir alternatif olabilir.. Bazı yerler sıkıcı gelsede fena bir kitap değil filmi olduğunu duymuştum bilen varsa link verebilir...
İçinde Aşk SaklıJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 20091,287 okunma
Bu kitaba ek olarak Düşler Krallığında ve Sen Gelmeden Önce kitaplarını okuyabilirsiniz. Bunlar bu kitabın içindeki bazı karakterler hakkında yazılmış kitaplar. Biri bu ailenin ilk atası diğeri ise Clayton'un erkek kardeşi Stephen hakkında yazılmış aşk kitapları. Her biri de içi ısıtan aşk hikayeleri.
Selamm.
Bugün canım #judithmcnaught 'ın kitabının yorumuyla geldim. ❤
Kitabı okurken bütün duyguları yaşadım ve bu duygular sadece bir karaktere karşı hissedilmedi, mesela Clayton'u sevdim aynı zamanda nefrette ettim veya Whitney'i sevdiğim yerler oldu ama aynı zamanda aşırı nefret ettiğim, tepkilerini ve davranışlarını saçma bulduğum yerlerde oldu veya diğer karakterler... Demek istediğim kitapta duygular konusunda gerçekçilik vardı, yani bir kişiye karşı körü körüne sevgi, saygı veya nefret değil de hepsi birlikte hissedilebiliyordu ve karakterler kusursuz değildi, sanırım biraz da bu sebepten sevdim kitabı. Kitabın diğer sevdiğim tarafı karakterler daha ben ne olduğunu anlamadan, nefret ederken bir anda aşık modunda değillerdi, o değişimi görebiliyorsunuz.
Hem Clayton hemde Whitney'in zeki diyalogları, kitabı daha güzel yapıyor. Whitney’in pırıl pırıl bir zekası, cesareti ve güzelliği; Clayton’un ise klasik erkek karakterlerden farklı olarak kıza karşı müthiş bir şefkati, anlayışı ve merhameti vardı tabi kitapta Clayton'un sabrının sonu ilk felaket sonra selamet oldu.
Yıllar önce kitap yazarın hangi kitabı için olduğundan emin olmadığım bir spoi almıştım o yüzden sayfalar akıp giderken hep bir diken üstünde hissettim kendimi, "yok ya yapmamıştır, o spoi bu kitap için değildir" dedim ama bu kitabınmış ve ben kaçınılmaz an geldiğinde sadece kitabı kapattım ve sebebi karakterin bende iyi kalmasını istememdi ama sonra @kitap olayın göründüğü gibi olmadığını devam etmemi söyledi, bunun için kendisine minnettarım.
Witney karakterinin boyun eğmez halleri, kadınlara dayatılanlara karşı tutumu, pes etmeyen ve zeki mizacını sevdim ama kitabın ilerleyen sayfalarında davranışları, kararları ve en önemlisi Paul'e olan takıntılı halleri beni o kadar bunalttı ki! Tabi bunun
İçinde Aşk SaklıJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 20091,287 okunma
Tarihi kurguya olan ilk başlangıcımı nokta atar ve yorumumla aklınıza dıkşın dıkşın ederim.
Clayton, vahşi ve akıl almaz yakışıklı pislik bir düküş. Whitney ise gönlünde Paul Sevarin denen bencil pislik olmasına aklı havada bir genç kızımız. Whitney'in çılgın ve uçarı davranışlarına dur demek ve kızı kibar bir hanımefendiye dönüştürmek için babası kızını halasına bırakıyor, yani Paris'e. Whitney alttan kibarcık üstten kabarcık derslerini öğrenirken aynı zamanda erkekleri kalplerini çalıp onları ortada bırakmayı da öğreniyor. Ay kimse bana kızmasın, ama kızın yaptığı tam olarak böyle. Söylemezsem içimdeki kibarcık leydi çatır çatır çatlardı, banane.
Neyse ehe. Aslında böyle desem de kızın bu davranışını içten içe taktir ettiğimi söylemem gerekir. Çünkü kendisinin ne kadar da karşı konulmaz ve zeki bir hanımefendi olduğunu kanıtlıyor.
Kara maskeli kara bakışlı Clayton ile baloların vahşi gözdesi Whitney'in aşkları bir hayli yorucu, koşturucu ve heyecanlıydı. Bin metrelik koşuya çıkarken bu kadar yorulmam ama bu ikisini okurken epey yoruldum, ehe.
Kitabı okurken karakterleri azarlamaktan kendinizi alamıyorsunuz. Şahsen Clayton'u fark etmediği için önce Whitney'e sinirlendim. Çünkü Sevarin, Whitney'e aşık olup kızla flörtleşirken, Clayton sırf Whitney mutlu olsun diye onları uzaktan izlemekle yetinmişti. Bu kısım beni fazla hüzünlendirmişti. Eğer ikilinin aralarında güzel ve doyurucu bir son olmasaydı, Clayton isyana bağlayıp You Belong With Me şarkısını söylerdi sanırım.
Sonrasında küçük bir yanlış anlaşılma yüzünden Whitney'in masumiyetini çalan Clayton'a kızdım. Ne yani, ortada kara çalan bir dedikodu varsa? Gidip kıza "Bu neyin nesi, bana bir açıkla" diye sormuyorsun? Bak gene sinirlendim düküş bey.
Yine de bu tarihi kurguyu yarı beğendim yarı beğenmedim.
İçinde Aşk SaklıJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 20091,287 okunma
Kitabı yıllar içinde o kadar çok okudum ki. Her bir sayfasında benden bir hatıra, bir yıpranmışlık ve unutulmaz mutluluk var.
Gelmiş geçmiş en sevdiğim, bıkmadam usanmasam okuduğum ve tartışmasız önereceğim tek yazar ve kitabı.
Yıl 2022 okumayan hâlâ kalmamıştır diye düşünüyorum. Aksi üzer beni.
Kraliçe yazarımı ve kitaplarını mutlaka
OKUYUN ve OKUTUN
KitapRüyasından Sevgilerle
İçinde Aşk SaklıJudith McNaught · Epsilon Yayınları · 20091,287 okunma
People dergisinin “Yüreğin Kraliçesi” adını verdiği, New York Times’ın Çok Satanlar listesinin değişmez yazarı Judith McNaught, 1944 yılında Amerika’da doğdu. Daha önce radyoda program yapımcılığı yapan ünlü yazar, 1978 yılında yazmaya başladığı aşk romanlarıyla büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. Öykü kurmada, masalsı atmosferler yaratmada ve aşkı anlatmadaki ustalığıyla tüm eleştirmenlerden tam not alan McNaught vazgeçilmez eserlerini Houston’daki evinde yazmaya devam etmektedir.
Judith McNaught ülkemizde de en çok sevilen yabancı yazarlardandır ve çok geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir.