Ölüme Fısıldayan Adam İncelemesi
2022 140. kitabı
Ölüme Fısıldayan Adam, Büşra Yılmaz`ın elinden okuduğum ilk kitaptır ve benim gibi psikolojik rahatsızlıkların içerdiği kitapları sevenlerin kesinlikle okuması gerekir fakat yine de bir uyarı yapma gereği duyuyorum. Kitapta intihar, mozaşist vb. olumsuz örnek olaylar geçmektedir. Psikoloji kaldıramayanların kitabı okumasını tavsiye etmem. Konusuna gelecek olursak; Kitaba hızlı bir girişle başlıyoruz. Ana kadın karakterimizin Yosun`un intihara kalkışması ve ana erkek karakterimiz Özgür`ün onu kurtarması ile kitabımıza giriş yapmaktayız. Bu durumdan Yosun`un psikolojisinin iyi bir durumda olmadığını anlıyorsunuz. Bu yüzden kulağa saçma gelen hatalarında moralimi bozmadan okumaya devam ettim. Yosun kurtarıldıktan sonra her ne kadar Özgür ondan uzaklaşmak istese de kendisi onu intihardan kurtaran adamın peşine takılır ve ona ismi verilmeyen bir bağlılık duyar. Özgür ise bambaşka biri... Tek aşkı Pınar`ı kendi hatası yüzünden ölümün eşeğine getiren, sesini ondan alan bir adamdır. Bunun vicdan azabını bir ömür boyu çekerken Yosun`u her yanında bir yere götürdüğünde içini bir ihanet duygusu kaplar. İki kadını aynı anda sevmesi... Kulağa çok itici ve saçma geliyor fakat kitabı okuyan bunun sebebini anlayacaklardır. Pınar`ın Yosun`u görüp intihar etmesi ile Özgür ağır bir depresyona girer ve tekrar içine kapanır. Tabi o sıralar Yosun hem Özgür`ün peşini bırakmaz hem de Pınar ile ilgili derin düşüncelere dalar. Fakat olaylar burada bitmemişti. Kitabın sonlarında Özgür`ün başına gelen olay ile Yosun`un hayatı tekrar kararır. Bu çocuklar neden böyleydi? Onları bunu kim yapmıştı? İşte bunun cevabı 2. kitapta... Genel olarak kitap depresif bir ruh halinde yazılmıştı. Ağır bir psikolojik baskı vardı ve bazı sahneleri sizi ruhsal anlamda cidden yorabilir fakat her şeye rağmen Yosun ve Özgür`ün renkleri, Yosun ve Anıl`ın diyalogları çok hoşuma gitmişti. Okumanızı tavsiye ederim.
Ölüme Fısıldayan AdamBüşra Yılmaz · Epsilon Yayınları · 202014,7bin okunma